Home / TEMA DANA / LEGIJA U INTERVJUU: „PERIŠIĆ SE PRODAO ZA KILO JAGNJETINE, DRAŽE MI JE DA BUDEM UBICA, NEGO IZDAJNIK SVOG NARODA“

LEGIJA U INTERVJUU: „PERIŠIĆ SE PRODAO ZA KILO JAGNJETINE, DRAŽE MI JE DA BUDEM UBICA, NEGO IZDAJNIK SVOG NARODA“

Milorad Ulemek, koji je osuđen na višegodišnju robiju zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, udario je iz sve snage po bivšem načelniku Generalštaba Momčilu Perišiću, koji je Legiju i crvene beretke optužio da su eliminisali Slobodana Miloševića, Zorana Đindića i njega.

Pored toga, bivši komandant JSO obrušio se na generala i zbog njegove tvrdnje da je Željko Ražnatović Arkan nametnuo DB i MUP Srbije, te da Arkan nije bio patriota i heroj, već eksploatator ratnog plena.

U odgovoru Perišiću poručio je da mu je draže da bude ubica i da robija nego da, poput bivšeg načelnika Generalštaba, bude izdajnik svoje države i naroda.

– Obično ne odgovaram na prozivke koje pročitam o sebi u raznim medijima. Ne bih to učinio ni sada da niste u svom lupetanju pomenuli pokojnog Željka Ražnatovića, Srpsku dobrovoljačku gardui JSO, tako da osećam da mi je dužnost da vas podsetim na nekoliko stvari. Vi, generale, kao da ste zaboravili ko ste i šta ste, pa vam je izgleda lakše da delite lekcije drugima, a zaboravljate da, ako ne pamti istorija, onda to pamte drugi – navodi Legija na početku pisma u kojem odgovara Perišiću.

Negirajući Perišićevu tvrdnju da je DOS srušio Miloševića, Ulemek tvrdi da su nekadašnjeg predsednika države srušile strane službe uz pomoć saradnika u Srbiji, među kojima ubraja i Perišića.

– Nije, generale, DOS srušio Miloševića, nego su ga srušile strane službe uz pomoć takvih kao što ste vi, a koji ste činili taj DOS. Vi ste, generale, bili samo pešadija stranih službi kojom je komandovao neko drugi. Pominjete pokojnog Đinđića, a zaboravili ste, generale, kako vas je i zbog čega isterao iz zgrade Vlade. Zaboravili ste, izgleda, šta se nalazi na svim onim trakama koje su snimljene kako ćućorite sa stranim špijunima i na sva usta pljujete tog istog Đinđića, na koga se pozivate, i svoje kolege iz te Vlade, koju sada hvalite – piše Ulemek.

Perišićeva tvrdnja da je Željka Ražnatovića i Srpsku dobrovoljačku gardu zanimao samo ratni plen razbesnela je šefa crvenih beretki, koji poručuje da general koji je ostavio Vojsku i narod ne može da deli lekcije.

– Naš glavni zadatak bila je odbrana srpskog naroda. Onog naroda koji vi i vaši slični niste mogli da odbranite iako ste se za to školovali zakletvu položili. Da ste vi to uradili, Žejko Ražnatović ne bi morao da oblači uniformu. Podsetio bih vas, generale, da smo 1995. bili ostavljeni od vas u Krajini i da se Garda borila kod Dvora na Uni dva dana da bi probila ustaški obruč i tako izvela 15.000 ljudi iz okruženja, koje ste vi, generale, ostavili i napustili – ističe Ulemek.

Dodaje da je u to vreme Perišić sedeo u Beogradu „i tobože se iščuđavao kako je pala Krajina, a za to ste znali nekoliko dana unapred“. Govoreći o Ražnatovićevoj ulozi u ratu, Ulemek je napisao:

– Da vas podsetim, generale, Željko Ražnatović je dokazani srpski patriota i junak, za razliku od vas, generale, koji ste dokazani izdajnik svoje države i svoga naroda. Tu istu državu I narod ste prodali za kilo jagnjetine i 500 dolara, koje su vam munuli ispod stola na kojem se pušila ta ista jagnjetina.

Ulemek je potom generalu Perišiću poslao brutalnu poruku: Generale, vi bi trebalo da se povučete u neku banju gde ima gerijatrijsko odeljenje za lečenje kompleksa matorih, iskompleksiranih i polusenilnih generala, da tako čekate grobara da dođe po vas. Obraćajući se Perišiću, Ulemek poručuje da bivši načelnik Generalštaba nema prava nikoga da proziva jer je „prodao svoje potčinjen“.

Generale, meni je draža moja časna robija nego vaša nečasna sloboda, meni je draže da, kako vi kažete, budem ubica i državni neprijatelj nego veliki junak kakav ste vi-poručuje Ulemek, koji pismo završava sa „srdačan pozdrav, bez poštovanja“.

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …