Home / TEMA DANA / MESIĆ OTKRIO ONO ŠTO SE PREĆUTKUJE: Aleksandar Vučić je pozvan u Zagreb „na mig spolja“

MESIĆ OTKRIO ONO ŠTO SE PREĆUTKUJE: Aleksandar Vučić je pozvan u Zagreb „na mig spolja“

Nekadašnji predsednik Hrvatske Stjepan Mesić rekao je za RSE da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvan u Zagreb „na mig spolja“.

On je naveo da je hrvatska javnost u svakom slučaju iznenađena s ovim pozivom, iako bi bilo sasvim logično da se odvija saradnja na najvišem nivou.

„Problem je u tome što je predsednica, pre ne tako dugo vremena, rekla da će mnogo vode proteći Dunavom pre nego naše dve zemlje postanu prijatelji. Sve to onda zbunjuje javnost, a pogotovo što nije došlo do konsenzusa između predsednice i premijera. Sve se to može ispraviti, ali očito je da se ovde ne radi o tome da je sazrelo vreme u hrvatskom političkom vrhu, nego da je došao „mig“ negde sa strane koji je predložio da se obavi jedan takav razgovor na vrhu“, istakao je Mesić.

Stjepanu Mesiću postavljeno je pitanje o ploči sa pozdravom „Za dom spremni“ koja je dugo stajala u Jasenovcu pa zatim premeštena u Novsku, gde je čuva policija.

Mesić je izjavio da je to pitanje za ministra, ali da je besmisleno to što policija čuva ploču.

„Za dom spremni“, bez obzira što neko bulaznio kako je to stari hrvatski pozdrav, to je pozdrav nacističkog sluge Nezavisne države Hrvatske za vreme Drugog svetskog rata. To je ustaški pozdrav i nema nikakvog razloga da ta ploča još uvijek postoji“, rekao je Mesić.

Check Also

UDARNO: Amerikanci na granicu sa Ukrajinom rasporedili padobrance 82. vazdušno-desantne brigade SAD

82.vazdušno-desantna brigada SAD primećena je na granici sa Ukrajinom. Pentagon je tajno rasporedio padobrance 82. …