Home / TEMA DANA / MOSKVA POSLALA STRAVIČNO UPOZORENJE: PROIZVELI SU SMRTONOSNE INSEKTE, KOJI MOGU DA UNIŠTE ČITAVE ZEMLJE!

MOSKVA POSLALA STRAVIČNO UPOZORENJE: PROIZVELI SU SMRTONOSNE INSEKTE, KOJI MOGU DA UNIŠTE ČITAVE ZEMLJE!

Zabrinutost Moskve zbog američke vojne medicinsko-biološke delatnosti u gruzijskoj laboratoriji “Lugar” zasnovana je na činjenicama koje su nesporne, izjavila je u sredu portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Moskva je u više navrata izrazila zabrinutost zbog delatnosti Pentagona kada je reč o razmeštanju medicinsko-bioloških laboratorija u neposrednoj blizini ruskih granica.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije je 2015. godine ukazalo na Istraživački centar za javno zdravlje “Lugar” u predgrađu Tbilisija, pod čijim je krovom bio medicinski istraživački odred Kopnene vojske SAD.

– Pojavljuju se i nove činjenice o tamnoj strani vojno-biološke delatnosti SAD, o tome da Pentagon koristi takozvani Istraživački centar za javno zdravlje ‘Lugar’. O tome je 4. oktobra govorio general-major Igor Kirilov (načelnik Jedinica za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije). Međunarodna javnost bila je šokirana, pre svega, primerima istraživanja koja su vodile SAD, radi korišćenja komaraca za prenošenje posebno opasnih infekcija na ljude – navela je Zaharova.

Prema njenim rečima, takve činjenice podsećaju na naučno-fantastične filmove snimljene pre više decenija, koji su se činili nemogućim, a sada su postali realnost.

– Bukvalno ovih dana su objavljeni dodatni detalji o zloćudnom interesovanju američke vojske za upotrebu insekata. Ovoga puta – za napade raznim virusima na poljoprivredno rastinje… Publikacije grupe inostranih eksperata u uglednom časopisu ‘Sajens’ informišu o projektu Uprave za napredna istraživanja Ministarstva odbrane SAD pod nazivom ‘Insekti – saveznici’. Reč je o 45 miliona dolara.

Zvanični cilj jeste korišćenje savremenih metoda genetskog inženjeringa, genetske terapije za jačanje otpornosti poljoprivrednih kultura na nepogodne faktore okoline. Autori publikacije postavljaju logično pitanje – kakve veze s tim ima Pentagon – objasnila je Zaharova.

Prema njenim rečima, velika količina insekata pospešuje prenošenje virusnih infekcija u raznim pravcima i može se koristiti za uništavanje poljoprivrednog potencijala protivnika.

– Sve to nisu izolovani primeri, niti su to filmovi s prognozama, to su karike jednog istog lanca koji je već realizovan – naglasila je Zaharova.

Moskva smatra da američke i gruzijske vlasti pokušavaju da sakriju istinski sadržaj i cilj delatnosti vojnog odreda američke armije, koji izučava posebno opasne infektivne bolesti. Gruzijska strana smatra da su strahovanja neopravdana i navodi da se laboratorija bavi isključivo naučnim istraživanjima.

Pogledajte video:


 

Check Also

UDARNO: Amerikanci na granicu sa Ukrajinom rasporedili padobrance 82. vazdušno-desantne brigade SAD

82.vazdušno-desantna brigada SAD primećena je na granici sa Ukrajinom. Pentagon je tajno rasporedio padobrance 82. …