Home / TEMA DANA / NA IVICI SUKOBA: Rusi dopremili u Siriju avione za obaranje neprijateljskih, a koje niko ne sme da napadne- Turske podmornice započele lov na krstaricu „Moskva“ u Sredozemnom moru! (VIDEO)

NA IVICI SUKOBA: Rusi dopremili u Siriju avione za obaranje neprijateljskih, a koje niko ne sme da napadne- Turske podmornice započele lov na krstaricu „Moskva“ u Sredozemnom moru! (VIDEO)

Rusija je po prvi put od početka vazdušne kampanje protiv Islamske države u Siriju poslala bombardere Su-34, koji su pored klasičnih avio-bombi za gađanje ciljeva na zemlji, opremljeni i raketama vazduh-vazduh kratkog i srednjeg dometa za borbu sa neprijateljskim letelicama

avion- su 34

Ruski bombarderi Su-34 koji su opremljeni raketama vazduh-vazduh po prvi put su poslati u misiju u Siriji – rekao je Igor Klimov, portparol ruskih vazduhoplovnih snaga.

– Danas su ruski lovci-bombarderi Su-34 izveli prve akcije opremljeni ne samo klasičnim avio-bombama, već i raketama vazduh-vazduh kratkog i srednjeg dometa – poručio je Klimov.

Prema njegovim rečima, ove rakete služe pre svega za odbranu od neprijateljskih napada iz vazduha.

– Reč je o navođenim raketama koje su u stanju da unište ciljeve u vazduhu u radijusu od 60 kilometara – objasnio je Klimov.

Najmanje dve turske podmornice poslate u istočne vode Sredozemnog mora kako bi pratili kretanje ruske krstarice Moskva, javljaju turski mediji.

Krstarica „Moskva“ nakon rušenja Su-24 na granici Sirije i Turske dobila je zadatak da pokriva akcije ruskih aviona na severu Latakije.

Izvori turskih listova iz Generalštaba Turske potvrdili su da u praćenju „Moskve“ učestvuju najmanje dve podmornice: „Dolunaji“ i „Burakreis“.

Pogledajte video:

 

(Informer, Pravda, Web-tribune.com)

 

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …