Home / TEMA DANA / NEMCI PORINULI U SREDOZEMNO MORE „STRAŠNU SILU“- CILJ LOV NA RUSKE PODMORNICE I KRSTARICE!

NEMCI PORINULI U SREDOZEMNO MORE „STRAŠNU SILU“- CILJ LOV NA RUSKE PODMORNICE I KRSTARICE!

Nemačka je u Sredozemno more poslala ultra tihu anaerobnu dizel-električnu podmornicu „U35“ projekta 212A, koja ima niz ozbiljnih prednosti u odnosu na podmornice ruske mornarice.

U ruskom medijskom prostoru nisu posvetili dužnu pažnju, pojavi nemačke podmornice u centralnom Sredozemlju. Čak ni činjenica, da je nemačko Ministarstvo odbrane kampanju „U35“ nazvalo „lovom“ nije dalo na značaju u ruskim medijima. Takav epitet nije slučajno dat, a podmornica koja ima niz taktičkih i tehničkih zasluga, zaista je izuzetno opasan igrač u svetskim okeanima.

Podmornica „U35“ ima izuzetno nizak akustički potpis. Nemački inženjeri uspeli su da postignu impresivne rezultate.Prema ovom pokazatelju, njihova zamisao nadmašuje čak i rusku dizel-električnu podmornicu niske buke projekta 636.3 „Varšavjanka“.

Izrada trupa podmornice od niskomagnetskog čelika učinila je „U35“ gotovo nevidljivim za sonarne sisteme protivpodmorničkih aviona Il-38N i Tu-142M3, kao i za sonarne sisteme MGK-400EM Rubikon-M.

Ali glavna prednost „U35“ je njegova anaerobna elektrana, koja je zasnovana na „dugotrajnim“ elektrohemijskim ćelijama na vodonik-kiseonik. Zahvaljujući njoj, nemačka podmornica je u stanju da kontinuirano ostane pod vodom 15-20 dana.

Ruske podmornice moraju isplivati na površinu da bi pokrenule dizel generatore u RPD režimu i napunile baterije. Tako otkrivaju svoju lokaciju. Lišena ovog nedostatka, U35 je zaista strašna sila, a stručnjaci iz Ruske Federacije bi trebali požuriti da odgovore na ovu iznenadnu pretnju…

Webtribune.rs

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …