Home / TEMA DANA / NISU UZMAKLI NI AMERICI- POČEĆE SVETSKI RAT: IRAN SPREMA ODMAZDU IZRAELU ZBOG VAZDUŠNOG NAPADA NA TRUPE U DAMASKU

NISU UZMAKLI NI AMERICI- POČEĆE SVETSKI RAT: IRAN SPREMA ODMAZDU IZRAELU ZBOG VAZDUŠNOG NAPADA NA TRUPE U DAMASKU

Iran preti Izraelu žestokim odgovorom zbog raketnog napada iz Tel Aviva na međunarodnom aerodromu Damask.

Važno je podsetiti da su deo raketa, lansiranih iz izraelske okupacione oblasti Golanske visoravni, presreli sistemi protivvazdušne odbrane.

Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR) sa sedištem u Londonu potvrđuje informacije o umešanosti Tel Aviva u bombardovanju sirijskih teritorija. Zbog raketne vatre život su izgubila tri Sirijaca i četiri borca Iranskog islamskog revolucionarnog gardijskog korpusa (IRGC).

Prema brojnim izvorima na društvenim mrežama Izrael je sproveo vazdušni napad na aerodrom u Damasku nekoliko sati nakon dolaska važnog tereta iz Teherana.

Pretpostavlja se da su u avionu Boeing 747 bile ne samo komponente za projektile i druge vojne tehnologije, već i novi komandant specijalnih snaga IRGC-a Ismail Kani.

Početkom januara, Sjedinjene Države su ubile iranskog generala Kasema Sulejmanija, nakon čega je Teheran pokrenuo raketni napad na američke vojne baze smeštene u Iraku.

U poslednje vreme Iran je više puta upozorio Izrael da će sprovesti odmazdu.

Podsetimo, general-major IRGC-a Mohsen Rezai izjavio je da svaka agresivna akcija Vašingtona protiv Teherana može da bude razlog za napad protiv Izraela.

U sredu, 12. februara, iranski ministar spoljnih poslova Abas Musavi rekao je da će reakcija Irana navesti svakoga ko žali zbog interesa Teherana u Siriji, da zažali zbog svoje agresije. General-major Husein Salami rekao je da je Islamska Republika Iran (IRI) spremna da napadne Izrael.

“Ako vi i Sjedinjene Države učinite i najmanju grešku, napašćemo”, rekao je general-major Husein Salami, komandant IRGC-a.

Webtribune.rs

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …