Home / TEMA DANA / Novaković: Šešelj je 12 godina branio Srbiju pred NATO inkvizicijom- Vreme je da mu se Srbija oduži..

Novaković: Šešelj je 12 godina branio Srbiju pred NATO inkvizicijom- Vreme je da mu se Srbija oduži..

Šešelj je 12 godina Branio Srbiju pred NATO inkvizicijom- Vreme je da mu se Srbija Oduži..
seselj- hag
Slušam ovih dana razne komentare o dr Šešelju, kako na prestižnim medijima, u političkim kuloarima (s obe strane linije razdvajanja), od strane vodećih (često samoprozvanih) intelektualaca, ali i na raznim društvenim mrežama i internet forumima. Ima tu i „prizemnosti“ i „nadzemnosti“, opravdane kritike za njegovo ponekad teško razumljivo dnevno-političko delovanje, ima tu i konkurentske političke zlobe, ali naravno i režimskih smicalica, podgrejanih instrukcijama iz daljinskih kontrolnih organa, „Deliveri Juneta“ iz Nemanjine 11, u Vašingtonu i Briselu. Taj deo „političko-medijske legende“ o dr Šešelju nije predmet moje literalne obrade, niti je suštinski bitan za ovu kratku analizu, ili ako hoćete patriotski esej.

Prvo notorna je glupost i sitna (ili krupna) ljudska zloba sugerisati da je Prof. dr Vojislav Šešelj dobrovoljno robijao 12 godina u Haškom kazamatu, i ruinirao svoje fizičko zdravlje i mentalno zdravlje i dobrobit svoje porodice, samo zato da bi mogao u pogodnom trenutku da se vrati u Srbiju, i da onda „po zadatku“ istih onih koji su ga mrcvarili 12 godina u Hagu, navodno podržava i održava u političkom životu Vučićev patetični i umirući izdajnički režim.

Činjenice su sasvim suprotne. Uprkos nekim njegovim trapavim političkim počecima, pa čak i inicijalnoj „političkoj lucidnosti“ primetnoj u zabeleženim ekstravagantnim javnim nastupima ovog, svojevremeno najmlađeg doktora nauka u „staroj Jugi“, Zapadni obaveštajni centri su itekako početkom 90-ih prepoznali ogroman intelektualni kapacitet i nacionalnu harizmu, koja je zračila iz tada, još uvek mladog, dr Šešelja. Takvi neosporni intelektualni i nacionalno-harizmatični kvaliteti su svakako zabrinuli Zapadne centre moći, naročito na prelasku u novi milenijum, kada su ilegalnim kidnapovanjem predsednika Miloševića obezglavili Srbiju- i Šešelj se tada nametnuo kao prirodni izbor za novog „Srbskog Vođu“…

Slično situaciji na početku Drugog svetskog rata, kada su Hitlerovi nacisti u raspadnutoj Kraljevini Jugoslaviji i obezglavljenoj Srbiji, u harizmatičnom i intelektualno superiornom Vladici Nikolaju Velimiroviću prepoznali najveću pretnju nemačkim planovima za rasparčavanje i „desrbizaciju“ Srbije, i shodno takvom shvatanju (uz asistenciju domaćih folksdojčera) po ulasku u Srbiju, prioritetno uputili kazneni SS korpus, sa zadatkom da okupira Žičku Eparhiju i uhapsi Svetog Vladiku Nikolaja- Tako su i nekih 60 godina kasnije, uz pomoć modernog „evroatlantskog folksdojčera“, i vrsnog nemačkog školarca, zapadnog pijuna dr Zorana Đinđića, uputili u Beograd kazneni „Evroatlantski SS korpus“ na čelu sa Karlom Del Ponte i Natašom Kandić, sa jednim jedinim ciljem obezglavljivanja Srbije, i omogućavanja neometane vladavine zapadno instaliranog „dosovskog političkog ološa“, čiji je izdajnički politički program kao što znamo naknadno „ukrao“ absolutistički gospodar (i otvoreni zapadni eksponent) Srbije Aleksandar Vučić….

I eto ovih dana, kada nemontirane i politički neutralne ankete (za razliku od režimskih i zapadno-globalističkih) ozbiljno ukazuju da na dolazećim izborima dr Šešelj i njegova Radikalna stranka imaju najveću šansu (popularnost) kod patriotskog korpusa u Srbiji, dok taj korpus ovih dana konstantno dobija na snazi i veličini- što su najbolje pokazale i poslednje Anti-NATO demonstracije u Beogradu, naprasno se ubrzavao postupak za ponovnu ekstradikciju dr Šešelja anti-srbskom Haškom tribunalu. Istom tribunalu koji je dr Šešelja već držao 12 godina nevino zatočenog u svojim notornim „ćelijama smrti“, gde ekskluzivno srpski zatočenici umiru naprasno i pod nerazjašnjenim okolnostima. Mi danas znamo, da su jedino Haška „pravno-logistička“ frustracija i sudska principijelnost sudije Antoanetija, spasili dr Šešelja od „medicinskog ubistva“ u toj (verovatno najmračnijoj u modernoj istoriji) kvazi-sudskoj instituciji.

Upravo zato, „isporuka“ dr Šešelja toj mračnoj kvazi-sudskoj inkvizicijskoj instituciji, koja je pre svega par sedmica hladnokrvno likvidirala još jednog srbskog mučenika i heroja- časnog generala Zdravka Tolimira, nije smela da se dozvoli. Takvom izdajničkom aktu morali su da se suprostave ne samo svi članovi njegove stranke, već i svi časni građani i patriote, a posebno sve političke partije i pokreti, koji ovih dana ponosno (i predizborno) ističu „rodoljubivu odrednicu“ ispred svojih formalnih naziva. Svakako da se ovo odnosi i na sve vodeće srpske intelektualce i javne ličnosti, kojima je u srcu čast i odbrana suvereniteta (i golog opstanka) naše otadžbine.

Vreme je da se ustane u odbranu principa i dostojanstva nacije, i da se zaborave i potisnu u drugi plan sve političke nesuglasice i sujetne ambicije- Jer ukoliko dozvolimo da dr Šešelj bude ponovo brutalno utamničen i sasvim sigurno fizički (medicinski) likvidiran, onda gotovo sigurno u novom parlamentarnom sazivu neće biti nikakve ozbiljnije opozicije trenutnoj vladajućoj i izdajničkoj opciji. Politički kalkulanti koji još uvek maštaju o „izbornom cenzusu“ i sitnim poslaničkim privilegijama, na kraju će ostati i bez tog „vrapca u ruci“ .

d0bc-d0bdd0bed0b2d0b0d0bad0bed0b2d0b8d19b

Izvod iz trilogije „Ustaj Bre Srbine“ autora M. Novakovića

Ustaj bre Srbine, vreme te gazi, zemlju ti komadaju, brišu te iz svih spiskova, decu ti uče da „ponosno marširaju“ i pevaju „Lili Marlen“, roditelje ti, sveže upokojene, iz grobova čupaju, a od hramova tvojih svetih ponovo štale prave! Ustaj bre gedžo, dok nije kasno! Šta je, još ti nije jasno, tebi bre pričam Srbine moj- Tugo moja!

Misliš da te takvog, čupavog, smrdljivog, bez šajkače i bez opanka, ne prepoznajem? Varaš se, lako te je prepoznati… i sa taj bugarski džins, i sa taj turski versaće što si ga navuko na te, nekad junačke- a sada kokošje grudi, iako nemaš para ni za gaće…

Prepoznajem te Rode, i to na puškomet! Upravo takvog su te stvorili, da bi mogli i „oni“ da te prepoznaju gde god da te vide, nikad se ne zna, jednog dana može da im zatreba i tvoj bubreg…

Nisi ti bre Srbine tikva bez korena! Nisi ti bre ime bez prezimena! Nisi ti bre Srbine domaćin bez domaćinstva! Čak iako ga nemaš- Čak iako si ga prokockao, raskrčmio, rasprodao u bescenje- Sve dok postoji Srbija, ova naša zemlja mučenica, postojaće i tvoje domaćinstvo! Treba samo da mu se vratiš, ne samo svojim telom već i celom svojom dušom…

Bogat si ti bre Srbine, mnogo bogatiji nego što znaš! Zato te se i plaše Srbine, plaše se da ne otkriješ svojega BOGAtstva! Plaše se da ne pronađeš tu svoju zagubljenu Dušu!

Znaju da onda tako BOGatom i pune Duše neće moći više zemlju da ti pustoše! Neće moći porod nerođeni da ti otimaju, niti grobove i hramove više da ti ruše!

A sada je dosta priče! Vreme je Srbine da se prekrstimo, pomolimo, i krenemo! Ne niz kaldrmu! Već uz! Ne da se kotrljamo, već da marširamo i zapevamo gromoglasno našu „Svetosavsku“ i Bože Pravde!

Nemaš više čega da se plašiš Srbine! Već su ti oteli sve što su mogli, a ono što nisu mogli…E za to je kucnuo čas da „ga“ pronađeš, i to sam- u sebi!

Vreme je Srbine ponovo da budeš, ono što i jesi, i ono što si kroz vjeke vjekova bio – Srbin sa Dušom! A kad imaš Dušu i kada si ponovo BOGat, onda je sve lakše, i sve je moguće… I ondak neka bude, ono što biti mora!

(Facebookreporter)

 

 

Check Also

NUKLEARNA BOMBA? MISTERIOZNA EKSPLOZIJA U BEJRUTU SVE PODSETILA NA BOMBARDOVANJE HIROŠIME (VIDEO)

U eksploziji koja se dogodila u Bejrutu poginulo je najmanje 100 ljudi, a povređeno je …