Home / TEMA DANA / NOVI ŠAMAR ZAPADU: GRČKA PRAVI GEOPOLITIČKI ZAOKRET PREMA RUSIJI?!

NOVI ŠAMAR ZAPADU: GRČKA PRAVI GEOPOLITIČKI ZAOKRET PREMA RUSIJI?!

Grčka treba da napravi geopolitički zaokreet prema Rusiji – izjavio je Gavril Avramidis, portparol desnocentrističke partije Nezavisni grci koja je ušla u koaliciju sa Sirizom, partijom pobednika na vanrednim parlamentarnim izborima Aleksisom Ciprasom.

cipras

Po Avramidisovim rečima, lider Nezavisnih Grka – Panos Kamenos – pitanje geopolitičkih saveza smatra veoma važnim.

„Naša partija je uverena da je okretanje Rusiji krajnje važno. Nije slučajno što je Kameons 15. januara posetio Moskvu gde se sreo sa predstavnicima vladajuće partije i predsednikom spoljnopolitičkog odbora Državne Dume Aleksejom Puškovom”.

Avramidis je otkrio: „Iz Moksve je već stigao signal ministra poljoprivrede, Nikolaja Fjodorova, da će Moskva – bude li se Grčka našla pod pritiskom – ukinuti kontrasankcije našoj zemlji i početi da uvozi našu agrarnu produkciju. Pri tom je pomenuo perspektivu od 30 godina”.

Naravno, Avramidis je u ime svoje partije izrazio zadovoljstvo što će ruski gas krenuti preko Turske i Grčke prema južnoj i centralnoj Evropi.

Nezavisni grci su na nedeljnim vanrednim izborima dobili 4,7 odsto glasova i 13 mesta u nacionalnom parlamentu.

(Fakti)

 

Check Also

POSLEDICE ĆE BITI UŽASNE: VAŠINGTON SE UPUSTIO U “FRONTALNI NAPAD”, KOJI PRETI DA SE PRETVORI U EKONOMSKU KATASTROFU ZA CEO SVET

Izraelski politički ekspert Jakov Kedmi opisao je suštinu američke strategije protiv Kine, koja bi na …