Home / TEMA DANA / OPOZICIJA U PODGORICI UZ POMOĆ ZAPADA SPREMA ĐUKANOVIĆU SCENARIO U KOJEM JE BIO DO PRE NEKOLIKO MESECI I MAKEDONSKI PREMIJER (VIDEO)

OPOZICIJA U PODGORICI UZ POMOĆ ZAPADA SPREMA ĐUKANOVIĆU SCENARIO U KOJEM JE BIO DO PRE NEKOLIKO MESECI I MAKEDONSKI PREMIJER (VIDEO)

Opozicija u Podgorici pokušaće narednih dana, po svemu sudeći, da Mila Đukanovića dovede – uz pomoć EU – u situaciju u kojoj se pre nekoliko meseci našao makedonski premijer Nikola Gruevski.

makedonija- policija 1

Uz istovremeno pojačavanje uličnog pritiska kako bi podgorički diktator pristao – kao i Gruevski – na neko prelazno rešenje koje bi podrazumevalo da zemlju u izbore ne vodi aktuelna vlast. U najmanju ruku: da je vodi samo ona, već – zajedno sa predstavnicima opozicije.

Na ovakav zaključak navodi, pored ostalog, i držanje lidera Demosa Miodraga Lekića koji je već najavio razgovore sa „predstavnicima EU i drugih međunarodnih instanci“. Čak je tajanstveno dodao: „Svakodnevno će se nešto dešavati, a ako bude vlast ignorisala predlog koji se nudi kao javan, demokratski osmišljen, a koji ne eliminiše vlast na neki način da bude deo tog ukupnog sistema koji bi vodio zemlju do izbora, naravno da protesti ostaju kao legitiman izbor“.

Lekić je pri tom podvukao da se ne slaže sa Đukanovićem da se u Podgorici radilo o državnom udaru.

„Podgorica je (u subotu uveče) ličila na Bejrut. Neko treba da preuzme odgovornost za ratno stanje te noći kada je policija jurila građane koji su napuštali miting i upotrebljavala toliku količinu suzavca“.

A da se nije radilo ni o kakvom državnom udaru, već o ujdurmi i provokaciji u režiji režima – pokazuje i najnoviji video snimak.

Taj video pokazuje povezanost inicijatora nereda, odnosno napada na policiju, sa samom policijom i Đukanovićevom DPS. Jer, na snimku se vidi grupa momaka, obučenih u trenerke i sa kapuljačama preko glave, kako izlaze iz policijskih džipova ispred stare zgrade Vlade.

makedonija- protesti- demonstracije- policija

Ti momci se – odmah po izlasku iz džipova – brzo razilaze. Uigrano i po instrukciji, nema sumnje.

Na stranici „Sloboda traži ljude“, na kojoj se i pojavio, uz snimak su plasirane propratne reči:

„Pripadnici specijalnih batinaških i provokatorskih jedinica ANB na snimku u patikama i trenerkama sa kapuljačama nakon što su istovareni iz policijskih džipova ispred štaba UDBE (sjedište DPS, stara zgrada Vlade), razilaze se nakon uspješno odrađenog posla odmah nakon izazvanih nereda i razbijenih mirnih protesta DF-a. Sati je 23:20 Subota, 24. oktobar 2015.“.

Pogledajte video:

(Fakti)

Check Also

VERUOVIĆ: VUČIĆ SE VANREDNO OBRAĆA ZBOG DANILA, POKUŠAVA DA GA SPASE (VIDEO)

Razlog zbog kojeg Aleksandar Vučić večeras pravi vanrednu emisiju je pokušaj da spasi sina Andreja …