Home / U FOKUSU / RUSI PREBACILI BRODOVIMA U SIRIJU I DRUGO SUPERORUŽJE- Izrael: Gotovo je! Ni jedna kopnena ni vazdušna sila više nikada, bilo gde i bilo kada, ne može započeti ratna dejstva bez saglasnosti Moskve!

RUSI PREBACILI BRODOVIMA U SIRIJU I DRUGO SUPERORUŽJE- Izrael: Gotovo je! Ni jedna kopnena ni vazdušna sila više nikada, bilo gde i bilo kada, ne može započeti ratna dejstva bez saglasnosti Moskve!

web-tribune.com
Izraelski mediji pišu da je Rusija na Bliskom Istoku – pomoću „supersavremenih sistema radioelektronske borbe“ – stvorila uslove u kojima ni jedna kopnena ni vazdušna sila ne može započeti ratna dejstva bez saglasnosti Moskve.

Specijalizovani i autoritetki izraelski sajt DEBKAfile podsetio je svoje čitaoce da su tokom poslednje nedelje septembra u Siriju stigla dva aviona za radioelektronsku borbu i radarsko izviđanje. Još tačnije: da su na aerodrom „Hmejmim“ kod Latakije sletela dva Il-20 (po klasifikaciji NATO – Coot) koji, zahvaljujući tome što imaju po četiri motora sa elisama, mogu da ostaju u vazduhu po 12 sati i da za to vreme svojim toplotnim i infracrvenim senzorima, antenama, foto i video kamerama i radarima sakupljaju takve količine podataka na velikim rastojanjima.

I danju i noću i pod najgorim vremenim uslovima.

Il-20 – tvrde Izraelci – može da drži pod prismotrom i njihove vojne baze jer je od Latakije do njihove državne granice manje od 290 kilometara, a to znači da može da „vidi“ celu teritoriju te zemlje.

Ruski vojni vrh je potom – 4. oktobra – brodovima prebacio u Siriju i drugo radioeletronsko superoruže: devet elektronskih sistema «Borisogljebsk 2», koji su jedni od najsloženijih u svojoj kategoriji u svetu.

Ti sistemi se sada nalaze u planinama pored mediteranske obale na koti 1562 metra sa „isturenim“ moćnim predajnicima i antenama. Zadatak im je da presreću i guše sve neprijateljske radio-signale.

radioelektronski- sistem- rusija- oruzje

DEBKAfile posebno naglašava: „Taj sistem nema zadatak samo da ruskoj avijaciji obezbedi da nesmetano deluje u nebu Sirije, nego i da neutralizuje mogućnost specijalne operacije američke koalicije i blokira i osujetu operacije Islamske države i drugih terorističkih grupacija“.

DEBKAfile priznaje i da ruski sistemi za radioelektronsku borbu ogu znatno otežati delovanje izraelskih specijalnih službi, a i stvarati smetnje izraelskim dronovima.

Komandant američkih trupa u Evropi – general Ben Hodžs – prethodnih dana je priznao da su ruski sistemi za radioelektronsku borbu superiorni američkim. On je mogućnosti Rusije na tom planu nazvao „nezamislivim“.

(Fakti)

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …