Home / TEMA DANA / OTKRIVENA VELIKA TAJNA: Evo zašto je počeo rat protiv Katara!

OTKRIVENA VELIKA TAJNA: Evo zašto je počeo rat protiv Katara!

ratoborni-tramp-sinhua

Američki predsednik Donald Tramp umešao se u najnoviji unutararabijski sukob između Saudijske Arabije i Katara, ne ostavljajući mesta za sumnju ko stoji iza izopštavanja Katara iz saudijske koalicije, kao i kakva sudbina čeka jednu od najmanjih država na arabijskom poluostrvu.

– Tokom mog skorašnjeg puta na Bliski istok, rekao sam im da finansiranje radikalne ideologije mora biti zaustavljeno. Lideri (pedeset islamskih zemalja koje je Tramp sakupio radi formiranja zajedničkog fronta protiv Irana) uprli su prstom na Katar! – napisao je Tramp Tviteru.

– Baš je dobro videti da se poseta Saudijskoj Arabiji sa kraljem i 50 zemalja već isplatila.

Rekli su da će preduzeti čvrste mere u vezi finansiranja ekstremizma, a svi pokazatelji su upućivali na Katar. Možda će ovo predstavljati početak kraja užasa terorizma! – dodatno je pojasnio američki predsednik nešto kasnije.

Kako sada deluje, Katar je izabran za „žrtvenog jarca“ koji treba da preuzme krivicu za sva saudijsko-američka mešetarenja na Bliskom istoku.

Javna je tajna da mala država koja se nalazi na poluostrvu unutar Zaliva, sa jedinim kopnenim susedom – Saudijskom Arabijom, još od početka „arapskih proleća“ igra ulogu zvaničnog finansijera džihadističkih organizacija od Maroka do Pakistana, kako bi obezbedila sopstveni, makar ograničeni, subverenitet.

Stvarni tragovi novca, oružja i logistike, ipak, uvek su vodili prema Rijadu i Vašingtonu.

Katar će sada biti primoran da plati svoje „očijukanje“ sa Iranom nakon potpisivanja Nuklearnog sporazuma, ali će, kao već osuđeni „saradnik Irana“, poslužiti i za dovođenje u vezu Teherana sa Islamskom državom, Al Kaidom i ostalim radikalnim islamističkim grupama.

Ma koliko ovakve tvrdnje upućenima mogu delovati „sumanuto“, poznato je da se Vašington nikada nije preterano obazirao na dokazivanje svojih konstrukcija, kada ih već jedno iznese u javnost.

Na udaru se već našla katarska mreža Al Džazira, čije se kancelarije već zatvaraju redom po arapskim zemljama.

(Pravda)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …