Home / TEMA DANA / PAKLENI ALBANSKI PLAN! SRBIJU DOVESTI U NEMOGUĆU SITUACIJU- DIŽU ORUŽANU POBUNU U PREŠEVU!

PAKLENI ALBANSKI PLAN! SRBIJU DOVESTI U NEMOGUĆU SITUACIJU- DIŽU ORUŽANU POBUNU U PREŠEVU!

Haradinaj i Tači hoće da ovog leta izazovu oružane sukobe na jugu centralne Srbije i da tako našu državu dovedu u „nemoguću situaciju“ kako bi morala da pristane na ucene Prištine

Lažni predsednik i lažni premijer lažne države Kosovo Hašim Tači i Ramuš Haradinaj najozbiljnije planiraju da ovoga leta izazovu oružane sukobe na jugu centralne Srbije!

Srpski obaveštajci došli su, kako saznajemo, do šokantnih saznanja da Tači i Haradinaj preko svojih ljudi uveliko rade na izazivanju pobune na jugu centralne Srbije. Cilj im je da tako našu državu dovedu u „nemoguću situaciju“ u kojoj bi vlasti u Beogradu morale da pristanu na ucene Prištine.

Prema rečima odlično obaveštenih izvora, šiptarski stratezi u Prištini, ali i u Tirani, procenjuju da je Srbija najranjivija u području Preševa i Bujanovca i da je tamo moguće izazvati krizu visokog intenziteta koja bi mogla da natera Beograd da u kratkom periodu popusti pred albanskim maksimalističkim zahtevima.

– Tači i Haradinaj detaljno su već razradili strategiju kako da naprave pobunu na jugu centralne Srbije. Zbog toga su najavili i da će uskoro u takozvanom „kosovskom parlamentu“ izneti nekakva istraživanja o lošem položaju Albanaca u Preševu, Bujanovcu i Medveđi. Oni time žele da podignu tu temu i izazovu nezadovljstvo u tri opštine na jugu centralne Srbije koje bi lako moglo da preraste u pobunu i oružani sukob – prenosi Informerov izvor blizak bezbednosnim službama.

Ove informacije delimično potvrđuje i predsednik Odbora za KiM Milovan Drecun, koji kaže da su albanski lideri iz Prištine u stalnoj komunikaciji s Albancima sa juga centralne Srbije, a sve to podržava Tirana.

U poslednje dve godine stalno provociraju, upadaju na sever, napadaju Đurića, uvode takse… To im je stil ponašanja

Nebojša Čović, bivši šef Koordinacionog centra za Kosovo

– Tači sve vreme pokušava da u pregovore Beograda i Prištine ubaci pitanje statusa Albanaca na jugu. To se pominje i u rezoluciji koju je usvojio parlament u Prištini i to jeste pokušaj da se napravi paralela između Srba na severu Kosova i Albanaca na jugu centralne Srbije. U ovo su, naravno, uključeni i bivši komandanti terorističke organizacije „Oslobodilačka vojska Preševa, Bujanovca i Medveđe“… – upozorava Drecun.

Prema njegovim rečima, Priština, umesto da smiruje tenzije stvorene uvođenjem taksi, raspiruje krizu i vrši bočne pritiske.

Check Also

UDARNO: SITUACIJA IZMIČE KONTROLI U POJASU GAZE- PRETI TOTALNI RAT!

Palestinske snage ispalile su stotine raketa na Izrael, koji je izveo jake vazdušne napade na …