Home / TEMA DANA / POČINJE HAOS?! ALBANCI NAJAVLJUJU KRVOPROLIĆE! „Posedujemo NAJSAVREMENIJE oružje…“

POČINJE HAOS?! ALBANCI NAJAVLJUJU KRVOPROLIĆE! „Posedujemo NAJSAVREMENIJE oružje…“

Tranzicija kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku trajaće 10 godina i ceo proces nadgledaće NATO, rekao je zamenik ministra takozvani kosovskih bezbednosnih snaga Agim Čeku i dodao da će posedovati najsavremenije oružje „za odbranu teritorijalnog integriteta Kosova“.

– Imamo pešadijsko naoružanje, najsavremenije koje sada postoji u zapadnim vojskama. Imaćemo i artiljeriju, protivvazdušnu odbranu, protivoklopnu odbranu, biološko hemijsku odbranu. Ali nećemo sigurno imati ni ofanzivne sposobnosti, ni ofanzivno naoružanje, niti ofanzivnu doktrinu – rekao je Čeku.

On tvrdi da su KBS odbrambene snage i da su usmerene „za odbranu teritorija i ljudi“.

Podsetimo, Agim Čeku je albanski ratni vođa i političar. U maju 1999. gpodine Čeku je postavljen za šefa štaba OVK, zamenivši Sulejmana „Sultana“ Selimija. Po okončanju rata, u junu 1999. godine, Čeku je nadgledao transformaciju OVK u Kosovski zaštitni korpus. Za premijera Kosova izabran je 10. marta 2006.

Zbog kriminalnih dejstava na poternici je srpskog Interpola. U Srbiji je optužen za brojne ratne zločine počinjene na ratištima u Hrvatskoj i na Kosmetu zbog čega je 2004. bio zadržan u Mađarskoj. Pušten je nakon intervencije predstavnika UN.

Check Also

PRETI OPŠTI HAOS: RUSIJA PREKIDA TRANZIT GASA KROZ POLJSKU- UGROŽENA CELA SREDNJA EVROPA

Ugovor za tranzit gasa u Evropu preko Poljske ističe 18. maja, ali „Gasprom“ još uvek …