Home / TEMA DANA / „Poseta albanskog premijera Srbiji bi u ovom trenutku bila poniženje!“

„Poseta albanskog premijera Srbiji bi u ovom trenutku bila poniženje!“

Predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić najavila je da će, koliko sutra, posetiti Kosovo i Metohiju i zatražila od premijera Aleksandra Vučića i Vlade Srbije da odlože posetu premijera Albanije Edija Rame Beogradu, jer smatra da bi to u ovom trenutku bilo poniženje.

sandra- raskovic- ivic
– Albanski premijer u ovom trenutku nije dobrodošao, niti vidimo da bi Srbija od toga imala bitne koristi. Kada se odnosi normalizuju i tenzije smire, može se organizovati taj susret – rekla je Rašković Ivić na sednici Glavnog odbora DSS, prvoj nakon izborne skupštine 12. oktobra.

Ona je rekla da su dešavanja na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija i sve što je nakon toga usledilo, dokaz ranijih tvrdnji DS S da Briselskim sporazumom ne samo da nije sprečeno bujanje albanskog nacionalizma, već naprotiv, da velikoalbanska ideja nikada nije imala više pristalica.

Rašković Ivić je kazala da će njen prvi radni odlazak u unutrašnjost Srbije, kao predsednice DSS, biti poseta Kosovu i pozvala i druge političare, predstavnike vlasti i opozicije da učine to isto.

Govoreći o položaju stranke ona je rekla da se DS S nalazi u najtežoj situaciji od osnivanja, ali da to ne sme da obeshrabri i da je obaveza DSS da ponovo postane parlamentarna stranka.

Ona je poručila da svako ko je spreman može da se pridruži DS S-u i da je dobrodošao i poručila da DS S ne sme biti talac bilo čijih sujeta.

– Ideja slobodne i suverene Srbije ne sme biti talac bilo čijih sujeta. Svako ko je za slobodnu i suverenu Srbiju, naš je potencijalni saveznik – naglasila je Rašković Ivić.

Ona je poručila da “što je Srbija čvršće u zagrljaju EU, MMF i Svetske banke to će beda u Srbiji biti veća i od tog zagrljaja građanima već pucaju rebra”.

Rašković je kazala da DŠ ne sme da zaboravi ko je osnovao tu stranku i ko je bio na njenom čelu i dodala da joj je žao što je Vojislav Koštuniva na takav način otišao iz stranke.

– Ako je imao nešto protiv mog izbora i glasanja članstva, mogao nam je to reći na sednici GO ili na samoj skupštini. Mogli smo i da raspravimo sva sporna pitanja, pa i to gde je razlika između neutralniosti i suverenizma, ako takva razlika uopšte postoji – rekla je Rašković Ivić.

Ona je rekla da su odlasci nekih drugih funkcionera iz DŠ ojačali stranku.

– Sve što se dogodilo nije prijatno za nas. To je veliki udarac za DŠ. Medutim, koga nema bez njega se može i bez njega se mora – rekla je predsednica DŠ.
Rašković Ivić je poručila da bez obzira na to koliko su prilike teške DŠ nastavlja svoju borbu.

– Da bismo opstali i Srbiju pokrenuli poručujem vam: Za mnom – završila je svoj govor Rašković Ivić uz podignnuta tri prsta.

(Tanjug)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …