Home / U FOKUSU / „Komersant“ ismevao srpsku vojsku: Očistili su od korozije i ofarbali nekoliko rečnih brodova!

„Komersant“ ismevao srpsku vojsku: Očistili su od korozije i ofarbali nekoliko rečnih brodova!

Putinovu posetu Srbiji i gostoprimstvo našeg naroda ruski mediji prikazali su u crno-belim tonovima.

srbija- reka- flota- vojska
Vodeći TV kanali su objektivno informisali šta se događalo u Beogradu, prenoseći dobronamerno srdačnost Srba prema visokom gostu protiv kojeg se vodi nemilosrdna hajka na Zapadu. Kanal Rusija 24 direktno je prenosio paradu i njihovi reporteri sa simpatijama su izveštavali sa parade.

Na drugoj strani, jedan broj listova i opozicionih sajtova je ismevao mnogo toga što se zbivalo u Beogradu, ali vodeći računa da cinizam bude usmeren samo ka domaćinima, ali nikako protiv ruskog predsednika.

U tome se istakao dopisnik „Komersanta“, koji je svoj tekst praktično posvetio ismevanju moći naše vojske, a samo uzgred spominje da je Srbija, uprkos velikom pritisku Zapada, odbila da se priključi EU u uvođenju sankcija Kremlju.

– Putin je video Srbiju u svoj njenoj vojnoj veličini. Očistili su od korozije i ofarbali nekoliko rečnih brodova – navodi „Komersantov“ izveštač.

Moskovski sajt „gazeta.ru“ pisao je da je „srpsko rukovodstvo nasledilo od Tita tradiciju da balansira između Zapada i Istoka“. U analitičkom tekstu ističe se da je Srbija praktično jedina evropska zemlja koja nije uvela sankcije Rusiji. Dodaju i da je američki ambasador Kirbi bio protiv pozivanja Putina u Beograd.

GARDIJAN: PUTIN „ZAPEČATIO“ PRIJATELjSTVO SA SRBIJOM

srbija- reka- flota- vojska 1

Ugledni britanski list piše da je Putin „zapečatio“ prijateljstvo sa Srbijom, koja je najbliži saveznik Rusije u centralnoj Evropi, kao i da su ga građani oduševljeno dočekali na vojnoj paradi kakva nije viđena u regionu još od doba Hladnog rata. Opisuju i da je na paradi oko 100.000 ljudi vikalo „Srbija – Rusija, ne treba nam Unija“.

DEJLI MEJL – Ovaj list preneo je izveštaj pod naslovom „Putin doživeo ovacije, traži podršku za gasovod“. I oni ističu da je Srbija najbliži saveznik Rusije na Balkanu i pišu o mogućnosti da se dozvoli izvoz „Fijatovih“ automobila iz Srbije.

TELEGRAF – Dopisnik britanskog lista piše da je Putin na paradi dočekan uz oduševljene povike, a na dan parade objavljen je tekst pod naslovom „Putin u Srbiji: zemlja kandidat za EU dočekuje ‘svog predsednika’“.

(Novosti)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …