Home / TEMA DANA / POTPUNI PRELAZAK NA ZELENU ENERGIJU PRETI DA SRUŠI NEMAČKU EKONOMIJU

POTPUNI PRELAZAK NA ZELENU ENERGIJU PRETI DA SRUŠI NEMAČKU EKONOMIJU

Nemačka se previše oslanja na „zelenu“ energiju, a potpuni prelazak na vetroparkove i solarne panele preti da sruši ekonomiju zemlje.

Nemački novinar Theo Sommer uveren je da će Nemačka napraviti veliku grešku potpuno napuštajući „klasične“ izvore električne energije u obliku nuklearnih elektrana.

I takav scenario je sasvim izvodljiv- rastuća stranka „zelenih“ zalaže se za napuštanje nuklearnih elektrana i iskopavanje uglja za termoelektrane.

Međutim, neki stručnjaci i političari podsećaju da će se zemlja naći u krizi ako napusti „miroljubivi atom“.

Dakle, prema prognozi šefa ekonomije Savezne Republike Nemačke Petera Altmajera, do 2030. godine potražnja za električnom energijom u zemlji će porasti za 15%, a alternativni izvori energije neće moći da pokriju potražnju.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Savezni biro za reviziju, upozorio je da će se Nemačka suočiti s potpunom haosom ako zemlja bude sledila put proklamovane politike „energetskog zaokreta“.

Ovaj plan poziva na upotrebu alternativnih izvora energije za pokrivanje 65% potražnje. Cilj je utopijski i o tome se vodi žučna rasprava u vladi zemlje.

Zvaničnici Partije zelenih tvrde da vetroturbine i solarni paneli mogu pokriti 100% potreba zemlje za električnom energijom, ali velika većina analitičara u to sumnja.

Već je izračunato da će u ovoj situaciji FRG-u trebati još 10 hiljada vetroelektrana, za to je potrebno mnogo sredstava, a biće potrebno uzeti u obzir i zastoje takvih stanica po mirnom vremenu.

Čak se i obični ljudi u Nemačkoj protive dominaciji „vetrogeneratora“.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

(Webtribune.rs)

Check Also

HITNA VEST! RUSIJA VIŠE NE PODIŽE LOVCE DA ZAUSTAVE IZRAELSKE AVIONE U SIRIJI- DEŠAVA SE NEŠTO MNOGO GORE

Ruski lovci više ne uzleću da presreću izraelske ratne avione, javljaju ruski mediji kao hitnu …