Home / TEMA DANA / Potresno pismo Nikole Šešelja Vladi Republike Srbije…

Potresno pismo Nikole Šešelja Vladi Republike Srbije…

500
Povodom kritičnog zdravstvenog stanja Vojislava Šešelja, njegov najstariji sin Nikola uputio je zvanično pismo Vladi Srbije. Pismo prenosimo u celosti.

Ne znam… možda treba da napišem nešto “zvanično”….čuo sam se jutros sa ocem… ne priča ništa o sebi nego pita mene “kad` ću da idem na pregled srca?” Ja nisam mogao dve reči da sastavim… ne znam šta da mislim…. ne znam šta bih rekao, pitao, odgovorio… posle toga me zove novinarka da me pita kako je… ja opet dve reči nisam mogao da sastavim…..toliko tuge i besa u isto vreme nikad nisam osećao u životu.

Gledam ovu “našu” vladu i ne mogu da verujem koliko su u stanju da ne rade ništa, pa čak imam osećaj da se podsmehuju i navijaju da što pre umre… ja razumem da je on najveći neprijatelj “pojedincima” u vrhu vlade… ali, on je ipak državljanin Srbije i da “gospoda” imaju trunku savesti odavno bi se osvrnuli na čoveka koji je 12 godina u pritvoru… možda ja dovoljno dobro ne poznajem Ustav ili pravo ali gledam druge države koje su imale/imaju svoje državljane pritvorene u Hagu i gledam ove “naše” velike vođe koje rade sve za “svoj” narod” i nije mi dobro… ne želim da ovo izgleda kao politički govor, ali prema mom mišljenju, moj otac trenutno nije u Srbiji kao slobodan čovek samo zbog politike i nečijeg straha…

Ovim putem zamolio bih gospodu iz vlade da pokažu malo ljudskosti u sebi i da mi vrate oca u Srbiju, da vidi svoju ženu, decu i unuke i da proba da pobedi rak kao slobodan čovek uz podršku svojih najbližih… Podsetiću vas gospodo, njegova deca, moja braća, još uvek ne znaju pravo značenje imenice “otac” i možda to nikad neće saznati ukoliko vi vašu sujetu i strah ne zanemarite na trenutak i uradite ono što bi svaka država za svog državljanina učinila…. i da… znam da mi ovu molbu upućenu “vladi” moj otac nikad neće oprostiti… i ne mora, a možda i ne treba… ali ja moram da se obratim njima koju su prema mom mišljenju još uvek glavni uzrok njegovog pritvora… i eto… ništa mi drugo nije preostalo osim da se molim Bogu.

(Pravda)

Check Also

CRNA GORA IMA NOVU VLAST, A PRED MILOM SU TRI SCENARIJA..

Svi poslanici nove parlamentarne većine podržali su lidera koalicije “Za budućnost Crne Gore” Zdravka Krivokapića …