Home / TEMA DANA / PREOKRET- VUČIĆ: „TO SLUŠAM OD AMERIKANACA DUGO, I NA TO NEĆU DA PRISTANEM..!“

PREOKRET- VUČIĆ: „TO SLUŠAM OD AMERIKANACA DUGO, I NA TO NEĆU DA PRISTANEM..!“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa odličnim raspoloženjem odlazi u Bratislavu, gde će učestvovati na forumu sa predsednikom privremenih kosovskih institucija Hašimom Tačijem jer je oslobođen svake krivice i odgovornosti za ono što se danas dešava na KiM.

„Lako vam je jer idete da govorite istinu, da govorite ono što svi oni vide i što svi znaju“, rekao je Vučić, gostujući na TV Prva.

Kako je naveo, svi znaju šta je istina, ali suština je u tome da drže svoju stranu.

„Ma koliko oni svi znali da smo mi u pravu, oni će biti na strani Prištine. Šta god da ja kažem o EU i Kosovu, oni će biti na strani svog čeda, koje su napravili. Oni neće da se odreknu onoga u šta su uložili sve ove godine“, rekao je Vučić.

Na pitanje da li je ljut na EU, Vučić je rekao da ne može to da kaže:

„Ne mogu da kažem da sam ljut, više sam razočaran. Više od šest godina ne možemo da dobijemo ono što su Albanci potpisali. U politici nema šta da se ljutite, to nikome ne pomaže, možete samo da budete razočarani“.

Predsednik je istakao da će tokom sastanaka koje će imati u Bratislavi sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Filipom Rikerom tražiti pomoć u ukidanju taksi.

„Neću da dozvolim nikada da oni povuku takse, a da posle od nas traže da priznamo Kosovo ili da učinimo neki gest. To slušam od Amerikanaca dugo i na to neću da pristanem i rekao sam im to stotinu puta“, rekao je Vučić na televiziji Prva.

On je naveo da će Ramuš Haradinaj pokušati danas da Angelu Merkel prevari tako što će da joj kaže da će da formira ZSO u obliku nevladine organizacije, a da takse neće ni pomenuti.

„To je njegova besmislena igra, zna da od toga nema ništa jer Srbija na to neće da pristane“, rekao je Vučić i dodao da to zna i Merkelova.

Naveo je i da je sednica SB UN o KiM, koja će biti održana 10. juna u Njujorku važna, ali da suštinski neće rešiti ništa, kao i da je sastanak u Parizu koji bi trebalo da se održi 1. i 2. jula mnogo važniji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće na međunarodnoj konferenciji „Globsek“, koja danas počinje u Bratislavi i traje do subote, 8. juna, potvrđeno je Tanjugu u kabinetu predsednika.

On će na konferenciji učestvovati na panelu na kom će se raspravljati o budućnosti dijaloga između Beograda i Prištine.

Na skupu će učestvovati i predsednik Crne Gore Milo Đukanović, a ranije je potvrđeno i učešće predsednika privremenih kosovskih institucija Hašim Tači.

(Sputnjik)

Check Also

BRITANCI U ŠOKU! RUSI IZVELI MISTERIOZNI MANEVAR SA JURIŠNIM NUKLEARNIM PODMORNICAMA U ATLANTIKU!

Ruske jurišne podmornice izvode misije „dubokog prodora“ pod vodom Atlantika, reč je o plovilima sposobnim …