Home / TEMA DANA / PRESEDAN – SADA SE OČEKUJE NOVI HAOS! UN odbacile TRAMPOVO priznanje JERUSALIMA!

PRESEDAN – SADA SE OČEKUJE NOVI HAOS! UN odbacile TRAMPOVO priznanje JERUSALIMA!

un 1
Genaralna skupština UN je na vanrednoj sednici sa 128 glasova „za“ i devet „protiv“ proglasila američko priznavanje Jerusalima kao prestonice Izraela ništavnim.

Prethodno je američka ambasadorka u UN Niki Hejli zapretila da će SAD „zapamititi dan kada su napadnute u Generalnoj skupštini UN samo zato što su ostvarile svoje pravo suverene zemlje“, istakavši da nikakvo glasanje u UN neće promeniti američku odluku o Jerusalimu.

Ona je, na vanrednom sastanku Generalne skupštine UN, zapretila 193 državama članicama UN i samim Ujedinjenim nacijama da će im SAD obustaviti finansiranje ukoliko Generalna skupština usvoji rezoluciju kojom se odluka američkog predsednika Donalda Trampa o priznavanju Jerusalima za prestonicu Izraela proglasi „ništavnom i nevažećom“, prenosi AP.

Hejli je naglasila da „nikakvo glasanje u Ujedinjenim nacijama neće ni u čemu promeniti“ odluku SAD da premesti svoju ambasadu u Izraelu u Jerusalim, dodavši da će ta odluka biti sprovedena „jer je ispravna“.

„Sjedinjene Američke Države će zapamtiti ovaj dan kad su napadnute u Generalnoj skupštini samo zbog toga što su ostvarile svoje pravo koje imaju kao suverena zemlja“, poručila je ona.

Kako je istakla, SAD će se toga setiti i kada budu ponovo pozvane da daju najveći svetski doprinos Ujedinjenim nacijama.

„I setićemo se toga kada nas mnoge zemlje budu pozvale, kao što to često čine, da plaćamo još više i da upotrebimo svoj uticaj u njihovu korist“, upozorila je Hejli.

Kako je zaključila, današnje glasanje „će uticati na način na koji Amerikanci gledaju na UN i na zemlje koje ne poštuju SAD u UN“.

Check Also

LONČAR OTKRIO PLAN: MORAĆEMO DA NAUČIMO DA ŽIVIMO SA MASKAMA I VEĆINA LJUDI U SRBIJI ĆE MORATI DA SE VAKCINIŠE (3,5 MILIONA)

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao na današnjem obraćanju javnosti da ne sme da bude …