Home / TEMA DANA / Radun i Anđelković: Incident na stadionu JNA je organizovao Zapad u cilju udara na vlast i podele Srbije!

Radun i Anđelković: Incident na stadionu JNA je organizovao Zapad u cilju udara na vlast i podele Srbije!

Politički analitičar Branko Radun izjavio je danas da je incident na fudbalskoj utakmici Srbija – Albanija režiran sa ciljem da se pošalje poruka vlastima u Beogradu da je moguć haos, ukoliko se u prisustvu predsednika Rusije Vladimira Putina, organizuje vojna parada i da je to napad na Srbiju.

branko- radun

Radun je rekao da iza incidenta ne stoji samo Albanija, nego da su verovatno i neki centri moći sa zapada želeli da stvore haos uoči dolaska Putina.

Reč je o nečuvenoj provokaciji sa ciljem destabilizacije situacije u Srbiji i izvršenja udara na vlast u Beogradu, istakao je Radun, u Jutarnjem programu TV Pink.

Radun je ukazao da nekim centrima na zapadu izuzetno smeta to što Srbija nije uvela sankcije Rusiji, kao i organizacija vojne parade u Beogradu u prisustvu Putina.

– Meni deluje kao da neko direktno ide na (premijera Srbije Aleksandra) Vučića i na njegovu porodicu – rekao je Radun.

On je dodao da Srbija dobija na značaju i posetom Putina i odlaskom državne delegacije u Berlin, gde se na Srbiju gleda drugim očima samo zbog toga što ima dobre odnose sa Rusijom.

Anđelković je, u Jutarnjem programu RTS-a, ocenio da nije reč ni o kakvom incidentu, nego da su to sistematično isplanirali i sproveli oni koji ne žele da Putin poseti Beograd, koji ne žele stabilnu Srbiju.

dragomir-andjelkovic

On je ukazao da je reč o pokušaju polarizacije srpskog društva, potpaljivanja sukoba unutar same Srbije i vređanja nacionalnog ponosa.

„Zar bi mogao u normalnim okolnostima u nekoj drugoj zemlji neko da se ubaci nekoliko puta u kameru i da na taj način vređa i samog premijera“, upitao je Anđelković.

On je ukazao da, sa druge strane, niko neće albanske političare „prozivati zbog ove parade šovinizma od Tetova preko Bujanovca, Kosova i Metohije do Albanije“.

Anđelković je izrazio uverenje da neće biti nikakvih problema sutra na vojnoj paradi u Beogradu u prisustvu Putina i ocenio da će unapređenje odnosa sa Rusijom doprineti i boljim odnosima Srbije sa zapadnim državama.

(Tanjug, Web-tribune.com)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …