Home / TEMA DANA / RUSI ČEKAJU: Američko oružje spremno, TRAMP ODLUČUJE KO ĆE PRVI BITI BOMBARDOVAN, Iran ili Severna Koreja, A ONDA POČINJE..

RUSI ČEKAJU: Američko oružje spremno, TRAMP ODLUČUJE KO ĆE PRVI BITI BOMBARDOVAN, Iran ili Severna Koreja, A ONDA POČINJE..

Donald Tramp se dvoumi da li da prvo bombarduje Iran ili Severnu Koreju. Ali će ih bombardovati.

tramp

To je za njega odlučio Džordž V. Buš, koji je nakon 9/11 Iran, Irak i Severnu Koreju označio kao “osu zla.“

Prethodnici predsednika Trampa, sve do Džimija Kartera, svi su imali takvo mišljenje o Iranu (Islamska Republika).

Tokom godina, američki predsednici nisu bili oduševljeni idejom o Islamskoj Republici Iran.

Mnogi, uključujući i bivšeg iranskog šaha, videli su da je oživljavanje Islama bilo planirano za region.

Islamizirajući Iran, Avganistan, Irak, Severnu Afriku, Egipat, Bliski Istok, Siriju, Aziju, Daleki Istok, … itd., multinacionalnim kompanijama je lakše da traže blago na zemljištima koje mogu da dosegnu i pomognu sa problemima koje su oni sami stvorili, ili unište one koje ne sarađiju.

Kuran nije baš povoljan za decu Izraela, optužujući ih da su preknuli svoju vezu sa Bogom, i okrenuli mu leđa nakon što im je učinio više usluga.

Nakon pada dinastije Pahlavi, došla je Islamska Republika Iran. Zatim je usledilo stvaranje talibana u Avganistanu – koji je sada takođe domaćin ISIS-u. Zatim je došlo do stvaranja ISIS-a u Iraku – koji se sada nadaleko proširio.

To je odavno zapisano u kartama koje su delili Britanci, Amerikanci i njihovi prijatelji.

Kada padnu Severna Koreja i Iran, plan Iluminata za svetsku dominaciju će biti završen. Rusija i Kina neće predstavljati pretnju nakon što vide šta će se dogoditi sa Islamskim svetom koji ih okružuje.

Šta bi trebalo uraditi sa nedavnim provokativnim pretnjama američkog lidera da će istrebiti narod Severne Koreje? Američki predsednik Donald Tramp je prošle nedelje jasno stavio do znanja da ukoliko Severna Koreja nastavi da “provocira“ SAD, Kim Džong Un će se sresti sa “vatrom i besom kakve svet nikada nije video,“ a ipak, Severna Koreja je odmah odgovorila tako što je precizirala tačnu lokaciju koju će gađati kao odgovor na to (od tada su odložili tu pretnju.

I dalje ostaje da se vidi da li je ovo veliko odvlačenje pažnje sa Trampovog neuspešnog predsedavanja ili je neizbežan rat sa Severnom Korejom zapravo na pomolu u ne tako dalekoj budućnosti.

Međutim, dok se sve ovo odvija, Tramp mora stalno da se podseća da se i on već neko vreme bori za bombardovanje Irana.

Kako je dokumentovala Anti-Media, Tramp je napravio zvaničnu strategiju za prekidanje nuklearnog sporazuma iz 2015. godine koji je potpisan sa Teheranom, takođe poznati i kao Zajednički akcioni plan (JCPOA), tako da se detant sa Iranom može u potpunosti uništiti.

Međutim, Trampov originalni plan je bio pronalaženje načina da dokaže da se Iran nije ponašao u skladu sa JCPOA, tako što je nametnuo nasmične inspekcije na iranskim lokacijama, tako da kada dođe vreme za sledeću sertifikaciju Irana (oko oktobra), Tramp može proglastiti Iran neusklađenim sa potpisanim ugovorima. S obzirom na činjenicu da se Iran ipak smatra usklađenim, Tramp je bio prisiljen da potvrdi njegovu usklađenost iako to nije želeo.

Generalno govoreći, vladavina zakona zahteva da se ljudi smatraju nevinim dok se ne dokaže suprotno. Tramp je to obrnuo i optužio Iran da je kriv iako postoje dokazi njegove nevinosti. On traži način da obezbedi kontekstualne činjenice koje bi mogle podupreti njegov slučaj (obično, prvo dokazati činjenice).

Čak i dok je bio zauzet Severnom Korejom, Tramp je jedva čekao da prođe period od 90 dana za sledeću fazu sertifikacije Irana. On je u četvrtak najavio da Iran “ne poštuje“ JCPOA, iako je pre nekoliko nedelja potvrdio njegovu usklađenost.

“Mislim da oni ne žive u duhu ovog sporazuma,“ rekao je on novinarima u svom privatnom golf klubu u Bedminsteru u Nju Džerziju, gde se on trenutno nalazi na svom 17-dnevnom odsustvu iz Bele kuće.

“Oni nisu usklađeni sa ovim sporazumom i sigurno nisu u duhu ovog sporazuma, i mislim da ćete videti da će se dogoditi neke čvrste stvari ukoliko se ne budu pridržavali sporazuma,“ dodao je on, ignorišući činjenicu da on zna da Iran jeste usklađen. On nije mogao da pruži nikakve nove dokze za ove tvrdnje.

Pre otprilike dve nedelje, Tramp je rekao za Wall Street Journal:

“Mi obavljamo veoma detaljne studije… Bili smo izuzetno fini prema njima kada smo rekli da su usklađeni, u redu? Bez svake sumnje, dali smo im koristi. Ali obavljamo veoma detaljne studije.“

“Mislim da se oni neće ponašati u skladu sa tim,“ dodao je on. “Mislim da iskorišćavaju ovu zemlju. Iskorišćavali su predsednika Baraka Obamu koji nije imao pojma šta radi. I ja ne očekujem da će oni biti usklađeni.“

Tramp želi da označi Iran kao neusklađene čak iako trenutno nema dokaza za to, ali zbog čega tačno? Postaje sve jasnije da su Iran i Severna Koreja žrtveni jarci koji su dizajnirani da spase Trampa od njegovog nesigurnog nasleđa i nesigurne budućnosti.

Ni jedna od ovih zemalja ne napada SAD, niti im je to krajnji cilj. Samo jedna od njih je u poslednje vreme lansirala bombu na teritoriju druge zemlje – Iran je lansirao raketu u Siriju kao odgovor na teroristički napad na njihovom tlu (vojno prisustvo Irana u Siriji je ovlašćeno preko sporazuma obostrane odbrane Irana i Sirije).

SAD bombarduju sedam zemalja u svakom trenutku i žele da bombarduju i osmu (Filipine), uz pretnje devetoj i desetoj (Iran i Severna Koreja), povrh ove aspurdne predstave agresije koja već uništava većinu Bliskog Istoka i dalje.

“Rat je zdravlje Država,“ napisao je esejist Randolf Siliman Born tokom Prvog svetskog rata.

Uzimajući u obzir da će i Severna Koreja i Iran na kraju verovatno biti podržani od strane nuklearnih giganata Kine i Rusije, rat će se najverovatnije završtiti kao težak pad nekoliko država pre svega uključujući SAD.

Webtribune.rs

Check Also

PAROVIĆ OTKRIO VUČIĆEV PLAN: NUDI SE ZAPADU DA POHAPSI SVOJE KRIMINALCE I SPASE SEBE! (VIDEO)

– Slučaj privođenja Slaviše Kokeze, predsednika Fudbalskog saveza Srbije, bliskog prijatelja i dugogodišnjeg saradnika Aleksandra …