Home / TEMA DANA / RUSIJA SPEMILA SNAŽAN UDAR? MOBILISANO VIŠE OD 130.000 VOJNIKA! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

RUSIJA SPEMILA SNAŽAN UDAR? MOBILISANO VIŠE OD 130.000 VOJNIKA! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

Da li Ukrajinu tek očekuje najjači udar Ruske Federacije? Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin je potpisao ukaz o prolećnoj regrutaciji. Prema dokumentu, u Oružane snage Rusije biće mobilisano 134,5 hiljada ljudi.

Rusija je do sada poslala oko 100.000 vojnika da potpomogne rat u Ukrajini. Za sad glavni korpus ruske vojske u ratu čine snage iz LNR, DNR i Čečenije.

VEĆ je počela `generalna bitka` – sa vojištem od seveoristoka Zaporoške oblasti do severozapada Luganske Republike – koja će umnogome rešiti sudbinu Ukrajine sa leve obale Dnjepra, američkog marionetskog režima u Kijevu, a možda i „ukrajinskog rata“ u celini.

Ruska avijacija i artiljerija već dva i po dana `preoravaju` ukrajinske utvrđene položaje zapadno od Gorlovke u pravcu donbaskog Njujorka (bivšeg gradića Nogogorodskoe).

Očevici svedoče da „zemaljski pakao“ za Ukrajince nije prestajao ni cele prošle noći.

Sami Ukri artiljerijom jedva da odgovaraju. Nije jasno da li zato što im je ponetala municija ili zato što im je najveći deo „velikih kalibara“ već uništen.

Kada će krenuti tenkovi i komandosi još nije jasno. Možda naredne noći, a možda i 24 sata kasnije.

Moguće je da će sve biti vremenski usklađeno da ruskim udarom da Slavjansk i odmah potom na Kramatorsk.

Ruske snage sa juga već su probile ukrajinske položaje istočno od Guljajpolja i napredovale osam kilometara prema Pokrovsku i Donjecku.

Ukrajince sistematično zatvaraju u jednom velikom i dva manja kotla.

Stručnjaci procenjuju da će za Ukrajince Ilovajski i Debaljcevski kotao iz prve faze rata (2014-2015) „ličiti na boravak u dečjim vrtićima“…

Poznati ekspert za Ukrajinu Rostislav Išćenko ponovo je zvaničnu Moskvu upozorio: „Nikakva Ukrajina! Ni dobra ni loša! Svaka Ukrajina je zakonomerno anti-Rusija. Ukrajinski rusofobi se prave samo od Rusa koji tamo žive!“

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …