Home / TEMA DANA / RUSKI GRANDIOZNI PROJEKAT „POLAR EKPRESS“ BIĆE NEPRIJATNO IZNENAĐENjE ZA ZAPAD

RUSKI GRANDIOZNI PROJEKAT „POLAR EKPRESS“ BIĆE NEPRIJATNO IZNENAĐENjE ZA ZAPAD

Ekspert Dmitrij Ledovskoj, govorio je o mogućnostima vojne upotrebe, potencijala perspektivnog arktičkog projekta Ruske Federacije.

Najava početka implementacije ambicioznog projekta „Polar Ekpress“ na ruskom Arktiku, koji predviđa izgradnju podvodne transarktičke optičke komunikacione linije (FOCL), nije ostala nezapažena u medijima.

Tako je u materijalu internet publikacije „ren.tv“ , bivši oficir mornarice Rusije Dmitrij Ledovskoj prokomentarisao izglede za korišćenje ovog grandioznog projekta Ruske Federacije za potrebe vojske.

„Vojska svih zemalja je od pamtiveka sanjala o takvim komunikacionim linijama koje bi bile nedostupne neprijateljskim obaveštajnim podacima. Ništa prokleto nije uspelo.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Počevši od golubova pismonoša do današnje satelitske komunikacije – lovci i hakeri su stigli do njih, čineći sva sredstva komunikacije ranjivim, čak i najsavremenija, najšifrovanija “, počeo je da izlaže svoju misao, napominjući da bi „Polar Ekpress“ u tom pogledu bio neprijatno iznenađenje za Zapad, jer samo „zemlja i voda mogu duboko i pouzdano sakriti tajnu informacija“.

Ekspert je napomenuo da će FVOLS obezbediti pouzdanu i brzu komunikacionu liniju između udaljenih strateških tačaka od centra Rusije, kao što su Amderma, Anadir, Dikson, Petropavlovsk-Kamčatski, Tiksi i Južno-Sahalinsk.

Kao rezultat toga, osim što će imati povoljan uticaj na razvoj lokalne ekonomije, „Polar Ekpress“ će „neizbežno doprineti razvoju odbrambenog sistema vojnih objekata“.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Novinar je primetio da će stvaranje nacionalne brze transarktičke komunikacione linije, takođe omogućiti komandi ruske vojske da u arktičkim vodama stvori mrežu „uređaja za duboko praćenje američkih nuklearnih podmornica, koje lutaju pod ledom Severnog ledenog okeana, vrlo blizu naše obale, gde leži severni morski put “.

Kao rezultat toga, ova okolnost preti da postane izuzetno neprijatno iznenađenje za Zapad, čije podmornice više neće moći neopaženo isplovljavati s arktičkih obala Ruske Federacije….

(Webtribune.rs)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …