Home / TEMA DANA / RUSKI MEDIJI OTKRILI: Ovo je pravi razlog PUTINOVE POSETE SRBIJI!

RUSKI MEDIJI OTKRILI: Ovo je pravi razlog PUTINOVE POSETE SRBIJI!

Poseta Putina Beogradu ima politički značaj i treba da odgovori na pitanje: da li je Srbija spremna da bude ključni saveznik Moskve u regionu, piše Komersant.

Ako ne, Srbija će nastaviti zbližavanje sa EU i NATO, balansirajući između Zapada i Rusije, ocenjuje današnji moskovski dnevnik.

List piše da predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poslednje vreme aktivno gura ideju o razgraničenju sa Prištinom, kao uslov za normalizaciju odnosa, bez čega je nemoguća integracija Srbije u EU.

“Moskva je skeptična prema sporazmu Srbije i Kosova, što želi EU, strahujući da će postati protektorati NATO. U Moskvi ne žure ni da podrže ideju o novom razgraničenju, smatrajući da će Beograd time faktički priznati Kosovo. Tako da i posle današnjijh razgovora o kosovskoj problematici, njihovo tumačenje može biti potpuno različito, kao što je bilo posle oktobarskog susreta u Moskvi”, piše list.

Nesuglasice između Moskve i Beograda postoje i o još jednom principijelnom pitanju, piše list i navodi da je reč o humanitarnom centru u Nišu.

Nezadovoljstvo Moskve izaziva i to što je Srbija, koju Moskva smtra “ključnim saveznikom na Balkanu”, preduzela poslednjih godina niz koraka prema NATO, dodaje Komersant.

(Tanjug)

Check Also

POSLE 3. NOVEMBRA SAD ĆE BITI NA IVICI GRAĐANSKOG RATA- OVO SU SCENARIJA KOJA SLEDE..

Sjedinjenim Državama se približava najoštrija politička kriza. Evo najverovatnijeg scenarija te krize. 1. Verovatno je …