Home / TEMA DANA / Ruski „Sputnjik“ otkrio tajni plan za rušenje Dodika- Kulminacija napada posle Božića!

Ruski „Sputnjik“ otkrio tajni plan za rušenje Dodika- Kulminacija napada posle Božića!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik mogao bi se naći na udaru određenih snaga kojima nije po volji njegovo nastojanje da vodi politiku, pre svega, u interesu građana Srpske, piše „Sputnjik“.

protesti 27

„Sputnjik“ je imao uvid u tajni plan delovanja opozicije Republike Srpske, dogovoren sa određenim međunarodnim centrima, s ciljem rušenja aktuelne vlasti u Srpskoj predvođene predsednikom Dodikom.

„Plan bi sprovele članice opozicionog takozvanog Saveza za promene: Srpska demokratska stranka, Partija demokratskog progresa, Narodni demokratski pokret, koji inače čine vlast u zajedničkim organima BiH sa još nekim manjim partijama, pojedinim medijima i nevladinim organizacijama“, ističe se u tekstu pod naslovom „Tajni plan za rušenje Dodika“.

Plan podrazumijeva svakodnevne žestoke napade na predsednika Republike Milorada Dodika koga, kako se ističe, „treba dodatno potpirivati i provocirati, uz permanentnu kriminalizaciju njegove ličnosti i stalne optužbe za navodno pokrivanje kriminalizovanih osoba“.

Prema planu za rušenje predsednik Srpske, treba ići i u permanentno recikliranje navodnih afera koje plasira jedna televizija iz Republike Srpske, neki portali iz Banjaluke i jedan deo federalnih medija, a u akciji rušenja aktuelne vlasti u Republici Srpskoj podršku će pružiti i pojedini mediji iz regiona, navodi „Sputnjik“.

Posebnu pažnju, prema pomenutom planu, međunarodni centri pridaju i detaljnoj analizi kontakata predsednika Republike Srpske sa Rusijom i njenim liderima.

Plan rušenja vlasti u Republici Srpskoj podrazumijeva i stalne optužbe na račun Vlade Republike Srpske i premijera Željke Cvijanović, koju treba, piše u planu, „nastaviti optuživati i pritiskati direktnim diskreditacijama u vezi sa već poznatim snimkom i stalno plasirati u javnost o Cvijanovićevoj nesposobnosti i nekompetentnosti“.

Prema pomenutom planu, i Narodnu skupštinu Republike Srpske treba što više destabilizovati, koristiti sve mogućnosti njene blokade, kako bi se stvorio utisak da je Republika Srpska blokirana i nefunkcionalna, te da Vlada i predsednik Republike Srpske nemaju legitimitet za političke odluke.

Takođe, u planu se sugeriše Savezu za promene da pokuša da u Narodnoj skupštini pridobije neke poslanike i preokrene ih u korist takozvanog Saveza za promene.

U napadima na aktuelnu vlast u Republici Srpskoj u planu se apeluje na jednistvo opozicionih lidera takozvanog Saveza za promene predvođenog najodlučnijim za rušenje vlasti, liderom Srpske demokratske stranke Mladenom Bosićem, ističe „Sputnjik“.

Kulminacija napada na Dodika i aktuelnu vlast i maksimalan efekat trebalo bi, kako je predviđeno, da se postigne nekoliko dana poslije Božića.

U planu rušenja vlasti u Republici Srpskoj navodi se i da su za akciju opozicije u Republici Srpskoj obezbeđena „dodatna relevantna finansijska sredstva“, kao i da decembar treba iskoristiti za jačanje ljudi iz Republike Srpske na pozicijama u BiH koji će zaoštravati retoriku prema vlasti u Republici Srpskoj.

Svi angažovani na rušenju aktuelne vlasti u Republici Srpskoj treba da se drže dogovora Štaba i saveta instruktora, piše u planu, prenosi „Sputnjik“.

„Izgleda da je sa ovim planom opozicije u Republici Srpskoj i nekih međunarodnih centara upoznat i sam vrh Republike Srpske na šta navodi gostovanje Milorada Dodika na Radio-televiziji Republike Srpske 20. novembra, kada je rekao da je upoznat da postoji ‘edukacija opozicije koju predvode mnogi strani centri, motivisana da bi se srušili osnovne vrednosti društva u Republici Srpskoj'“, ističe „Sputnjik“.

Portal podsjeća da je Dodik tada tvrdio da lider SDS-a Mladen Bosić i opozicija imaju ozbiljne namere da uruše Republiku Srpsku do mere da bude nemoguće poboljšati situaciju.

U intervjuu koji je za „Sputnjik“ dao prošle nedelje, predsednik Republike je rekao da mnoge iritira njegov stav da „živi u BiH zato što mora, a da je njegova ljubav Republika Srpska i Srbija“.

On je tada naveo i da je izložen ozbiljnim pretnjama zbog nastojanja da sprovede referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH, a da po tom pitanju „često od lokalnih političara čuje isto što i od stranaca“.

(Srna)

Check Also

OBRADOVIĆ OTKRIO ŠTA STOJI IZA HAPŠENJA VUČIĆEVIH NAJBLIŽIH SARADNIKA

Nova rijaliti zvezda sa naslovnih strana dnevnih novina pod kontrolom vladajućeg režima je Slaviša Kokeza, …