Home / TEMA DANA / RUSKI VOJNI STRUČNJAK OTKRIO SCENARIO U KOM BI RUSIJA POKRENULA STRAVIČNI SISTEM „MRTVA RUKA“

RUSKI VOJNI STRUČNJAK OTKRIO SCENARIO U KOM BI RUSIJA POKRENULA STRAVIČNI SISTEM „MRTVA RUKA“

Vojni stručnjak Dmitrij Litovkin, otkrio je posebnosti rada ruskog sistema „Perimetar“, koji garantuje odmazdu nuklearnog udara protiv agresora.

Održavanje operativnosti kompleksa automatskog upravljanja „Perimetar“, za masivan nuklearni udar, koji je na Zapadu nazvan „Mrtva ruka“, i dalje je jedan od važnih elemenata odvraćanja Sjedinjenih Država i njihovih saveznika, od bezobzirnih pokušaja da sprovedu koncept preventivnog nuklearnog udara na rusku teritoriju.

Potvrdu za to možemo pronaći u materijalu FBA „Ekonomija danas“, gde je objavljena priča o vojnom posmatraču TASS -a Dmitriju Litovkinu, u kojoj je razmatrao najverovatniji scenario borbene upotrebe „Mrtve ruke“.

Ekspert je primetio, da će u slučaju nuklearnog udara na Rusku Federaciju i uništenje centara za odlučivanje, ključna uloga biti dodeljena veštačkoj inteligenciji. U trenutku krize za postojanje ruske države, on će sam odrediti ciljeve koji će biti uništeni udarcem odmazde.

„Ruske rakete„ Topol “, po potrebi, automatski će poletjeti na Dalekom istoku, i u evropskom delu Rusije. Leteći iznad ruske teritorije, oni će dati signal za lansiranje ICBM-ova koji su preživeli napad potencijalnog neprijatelja “, objasnio je ekspert.

U zaključku, Litovkin je primetio, da je prošle godine sličan scenario praktikovan u Oružanim snagama RF, kao deo revizije strateških nuklearnih snaga. Kao rezultat ovih događaja, na Zapadu su bili  impresionirani razmerama vežbi, upoređujući ih sa „pregledom kraja civilizacije“.

(Webtribune.rs)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …