Home / TEMA DANA / RUSKO ČUDO STIŽE U RUKE ASADU: Rusija će opremiti sirijsku vojsku Projektom 03160! (VIDEO)

RUSKO ČUDO STIŽE U RUKE ASADU: Rusija će opremiti sirijsku vojsku Projektom 03160! (VIDEO)

putin

Rusija će snabdeti sirijsku Obalsku stražu novim patrolnim brodovima i drugom opremom, izvestio je sajt Šepard Militari NJuz, a prenosi Saut Front

Prema izveštaju, isporuka brodova će početi u 2017. godini i biće završena do 2019. godine. Nije poznato zasad koji su brodovi u pitanju, ali se veruje da će Moskva snabdeti Siriju Projektom 03160 – patrolnim brodovima velike brzine.

Projekat 03160 je jedan od najvećih svetskih savremenih patrolnih brodova sa opsegom od 100 nautičkih milja i brzinom do 90 km/č.

Opremljen dvostrukim motorom od 2.000 konjskih snaga, takođe ima moderan morski radar i nekoliko savremenih elektro-optičkih sistema za dan i noć.

Naoružan je sa cevima „Uprava-Kord“ od 14,5mm sa borbenim modulom na daljinsko upravljanje i dva mitraljeza kalibra 7,62mm.

Takvi brodovi mogu se koristiti za protivteroristčke i specijalne operacije, ili potrage i spasilačke operacije (SAR)

Ovim potezim Rusija planira da razvije sposobnosti sirijske Obalske straža i Sirijske mornarice i pomogne im da obezbede sirijsku obalu od mogućih terorističkih akata ili pokušaja šverca.

Rusija je ranije rasporedila dva Projekta 03160 u svojoj floti u Tartusu, ali je još neizvesno da li će ih Sirija dobiti.

Bilo kako bilo, Rusija je opredeljena da pomogne Sirijsku ratnu mornaricu prema sporazumu iz pomorske baze Tartus.

Pogledajte video:


(Pravda)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …