Home / TEMA DANA / SATELITSKI SNIMAK OGROMNOG RUSKOG NUKLEARNOG TORPEDA NAPRAVIO TEŠKU POMETNJU NA ZAPADU

SATELITSKI SNIMAK OGROMNOG RUSKOG NUKLEARNOG TORPEDA NAPRAVIO TEŠKU POMETNJU NA ZAPADU

Britanski korisnici interneta zabrinuti su zbog nove satelitske slike koju su objavili strani mediji.

Čitaoci nisu zanemarili fotografiju na kojoj se vidi kako se najnovije rusko nuklearno torpedo „Poseidon“ priprema za novu fazu tehničkih ispitivanja.

Ranije su mediji izvestili da Ruska Federacija nastavlja da radi na najnovijem bespilotnom podvodnom vozilu opremljenom moćnom nuklearnom glavom.

„Poseidon“ je u stanju da pokrije velike udaljenosti pod vodom i uništi čitave neprijateljske vojne baze koje se nalaze u priobalju, kao i da poplavi grupe neprijateljskih brodova.

Snimci koje su prethodno objavili britanski mediji, pokazuju kako se najnovije rusko torpedo postavlja na brod posebne namene Akademik Aleksandrov. Govorimo o „školjci“, čija se veličina može uporediti sa putničkim autobusom. Na fotografiji se vidi i podmornica „Belgorod“, koja je i njegov nosilac.

Satelitski snimak ogromnog ruskog nuklearnog torpeda, širila je strah među strancima. Britanski korisnici izrazili su zabrinutost zbog mogućnosti novog ruskog naoružanja, ističući da se radi o kompleksu sposobnom da zbriše čitave vojne baze.

Čitaoci su skrenuli pažnju na činjenicu da London i Vašington moraju prestati sa provociranjem Ruske Federacije na međunarodnoj sceni, budući da je Moskva opasan rival savremenim naoružanjem.

U komentarima ispod posta, Britanci su napomenuli da bi Zapad trebao napustiti politiku sankcija Rusiji, jer bi takve mere mogle izazvati vojni sukob u punoj meri, koji će se okončati upotrebom „Posejdona“.

Drugi čitaoci su primetili da Moskva razvija najnovije savremene borbene sisteme za odbranu od vojne agresije Zapada. Dakle, Ruska Federacija ne planira da koristi „Posejdon“ za napad na SAD i Veliku Britaniju.

„Ruski predsednik neće koristiti ovo oružje protiv Velike Britanije. Niko neće napasti Rusiju ”, napisao je jedan od korisnika.

„Putin je briljantan vođa. Šteta je što nemamo briljantnog vođu koji bi mogao samostalno razmišljati … ”, rezimirao je drugi komentator…

(Webtribune.rs)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …