Home / TEMA DANA / ŠEŠELJ RASKRINKAO OPOZICIJU: POSLE BOJKOTA OPOZICIJE, SLEDI NAPAD ZAPADA NA KOSOVO! (VIDEO)

ŠEŠELJ RASKRINKAO OPOZICIJU: POSLE BOJKOTA OPOZICIJE, SLEDI NAPAD ZAPADA NA KOSOVO! (VIDEO)

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj je govoreći o stranka koje su zatražile formiranje prelazne vlade, ocenio da je reč o partijama koje nemaju ideologiju, već su instrument zapada.

– U jednoj stvari greše – zapad ne želi bojkot, želi njihovo učešće na izborima. Zapad će krenuti sa glavnim pritiscima na Vučića povodom Kosova sledeće godine – naveo je Šešelj.

On je ocenio da bi situacija po pitanju Kosova mogla biti drugačija ako bi se u uključila Rusija, koja bi prema nekim najavama, mogla da poveže pitanje KiM i Republike Srpske.

Govoreći o predstojećim izborima, Šešelj kaže da SRS nije počela sa konkretnim pripremama za izbore, mada za svaku oozicionu stranku pripreme traju od kada se završe prethodni izbori.

– Ne pripremamo se za bojkot. Mi smo stranka, izrazito parlamentarnog, demokratskog karaktera i koristmo isključivo demokratske metode političke borbe, ako nas neko napadne znamo ekifikasno da se odbranimo, ali hoćemo mir u Srbiji.

Hoćemo da se razvija demokratija, parlamentarna demokratija i da se politički sukob koji je za demokratiju neophodna odvija u skupštini – naveo je Šešelj.

Kako je dodao, srpski radikali su protiv bilo kakvih uličnih incidenata.

– Mi nikoga ne napadamo i ne idemo na tuđe skupove da izazivamo – rekao je Šešelj.

Lider SRS kaže da je Kolinda Grabar Kitarović idealni predstavnik hrvatskog naroda, hrvatske nacionalne ideologije i ustaškog pokreta.

– Svi drugi su mnogo uspešniji prevaranti od nje, ona je iskrena.

Ona što misli to i kaže.

Ona sa takvom mržnom pristupa čokoladici iz Srbije da se vidi suštna hrvatske nacionalne ideologije – naveo je Šešelj gostujući na TV Pink.

Govoreći o obeležavanju početka Drugog svetskog rata u Vrašavi, Šešelj je rekao da Poljaci mrze pravoslavlje i da kroz mržnju prema Rusima, projektuju mržnju prema Srbima.

– Ne čudi me što Srbija nije pozvana. Uostalom, šta bi mi tamo tražili.

Tamo bi bili poniženi, desilo se nešto slično kao u Parizu – naveo je Šešelj i dodao da Poljaci mrze Ruse i stalno podgrevaju strah od Rusa.

Pogledajte video:

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …