Home / TEMA DANA / SLAVIŠA LEKIĆ: Kriminal je pojeo Srbiju, nema ovde dna..

SLAVIŠA LEKIĆ: Kriminal je pojeo Srbiju, nema ovde dna..

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Slaviša Lekić ocenio je da je imenovanje muzičkog urednika televizije Pink i autora hitova novokomponovane muzike Damira Handanovića za direktora Centra beogradskih festivala (CEBEF), “slika i prilika današnje Srbije”.

“To nije, kako stručna javnost smatra, ruganje u lice festivalskoj publici i osnivačima najvećih kulturnih manifestacija u Srbiji, već slika i prilika Srbije. Samo su optimisti iznenadjeni imenovanjem Handanovića za funkciju direktora CEBEF-a. Nema ovde dna”, rekao je Lekić u intervjuu za portal autonomija.info.

On je ocenio da Srpska napredna stranka predsednika Srbije Aleksandra Vučića, trenutno “nema pojma koliko medija kontroliše ne zbog činjenice da se broj novih medija uvećava, već surove stvarnosti da mediji, silom ili milom, prelaze na tu političku stranu”.

“Njegovi ljudi kontrolišu medijsko tržište, oglašavanje, budžetski novac čiji se minorni procenat opredeljuje za sufinansiranje medijskih projekata, kontrolišu tendere i javne nabavke, radne, poreske i ostale inspekcije”, ocenio je Lekić.

On je komentarisao i nedavnu “vulgarnu” naslovnu stranu dnevnih novina Alo, i ocenio da se uz pomoć medija na takav način “sklanjaju iz javnosti veći problemi ili odluke predsednika Srbije”.

“Dnevni list Alo priču o seksigejtu… gura već drugi dan. Društvene mreže gore, što bi rekli ovi iz tog tabloidnog smeća, o tome se priča na poslu, u prevozu, na ulici, tako da je nespretno javno razmišljanje predsednika države kako ‘na Kosovu nemamo ništa’ palo u drugi plan”, kazao je Lekić.

Dodao je da “ne zna da li je to bio cilj urednika Alo”, ali da je činjenica da “nigde u javnom životu nema pitanja da ako na Kosovu nemamo ništa, možemo li onda referendumom iz ničega dobiti nešto”.

Kako je kazao, Srbija je od pada režima Slobodana Miloševića, “napredovala jedino u kriminalu”.

“Danas kriminal nije šverc narkotika ili duvana. Danas se kriminal širi i tenderima i javnim nabavkama, ugradjen je u kilometre auto-puta, u hektare poljoprivrednog zemljišta i postao je podrazumevajući segment infrastrukturnih objekata”, ocenio je Lekić.

Predsednik NUNS je dodao da je “kriminal pojeo Srbiju”, te da je jasno da je “SNS, koja koordinira vlast na svim nivoima, faktički političko krilo tog organizovanog kriminala”.

(Beta)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …