Home / TEMA DANA / ŠOKANTNE TVRDNJE LEGIJE: Đinđiću su glave došli njegovi, to čeka i Vučića

ŠOKANTNE TVRDNJE LEGIJE: Đinđiću su glave došli njegovi, to čeka i Vučića

Čedomir Jovanović je bio jedan od učesnika u otmici Miroslava Miškovića … On je izvadio Dušana Spasojevića iz zatvora, naručio Šljukinu likvidaciju i smestio Makinoj grupi ubistvo Boška Buhe … Čeda je Đinđiću naneo najviše štete i na kraju ga je prodao, tvrdi Legija
5004Nekadašnji komandant Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija optužio je lidera LDP Čedomira Jovanovića da je učestvovao u otmici vlasnika „Delta holdinga“ Miroslava Miškovića!

U ekskluzivnom intervjuu za nedeljnik „Ekspres“, Legija je poručio da je Čeda nesumnjivo bio upleten u otmicu 9. aprila 2001, kada su pripadnici „zemunskog klana“ oteli Miškovića i za njegovo puštanje na slobodu dan kasnije dobili sedam miliona nemačkih maraka.

Čeda i Beba su naneli najviše štete Đinđiću

Ulemek je dodao i da je Čeda navodno smestio Makinoj grupi da je ubila policijskog generala Boška Buhu i da je naručio ubistvo Sredoja Šljukića Šljuke.

Konačno, Legija je optužio Jovanovića da je „na kraju prodao i Zorana Đinđića“. Prenosimo vam najzanimljivije delove razgovora:

* Ja sam sa Đinđićem imao korektan odnos. Ne mogu da kažem da smo bili prijatelji, ali smo se međusobno veoma uvažavali. Kad god bi imao neki problem, on bi me pozvao da mu pomognem da ga reši. To se, naravno, nije sviđalo nekim ljudima iz njegovog najbližeg okruženja. Mislim pre svega na Čedu i Bebu, koji su valjda umislili da samo oni imaju tapiju na njega i da svi ostali moraju da idu preko njih. Iskreno, njih dvojica su mu i nanela najviše štete tako što su mu radi svojih privatnih interesa radili iza leđa. Slično se danas događa i Vučiću, glave će mu doći njegovi.

Čedomir Jovanović je od 2000. bio umešan u sve, kako političke prevare, tako i u sve kriminalne radnje. Recimo, on je potkupio onog slepca Baneta Ivkovića da izda Miloševića kada se dešavalo sve oko njegovog hapšenja. Dao mu je punu kesu para preda mnom i Sašom Pejakovićem na Topčiderskoj zvezdi. Milošević je mislio da se sve odvija kako treba, a ovaj ga je prodao za 30 srebrnjaka.

* Čeda je bio glavni organizator prebacivanja 600 kilograma heroina iz trezora Komercijalne banke. Posle su rekli da to nije tačno, ali tačno je. Jedan od učesnika u otmici Miškovića je, pogađate – Čeda. Ko je izvadio Spasojevića iz zatvora? Pa opet Čeda. Ko je smestio Makinoj grupi za ubistvo Boška Buhe? Čeda. Ko je naručio Šljukino ubistvo? Čeda. I da ne nabrajam dalje, morali biste da štampate jedan list samo za Čedina sranja. Čeda je naneo više štete pokojnom premijeru nego svi drugi zajedno. Na kraju ga je i prodao.

Sprečio sam građanski rat 5. oktobra

* Naravno da smo 5. oktobra mogli da razbijemo sve ono pred Skupštinom. Rulja vam je kao krdo. Plašljiva i neorganizovana, ali koja bi bila cena toga? Šta bi bilo 6. i 7. i da li bi nam bio potreban posle svega što nam se izdešavalo, građanski rat, rumunski scenario? Zašto, da bi neko došao na vlast ili sišao s vlasti!? Neka, hvala, ja takvu odgovornost na sebe nisam hteo da preuzmem.

* Premijer Vučić je po mom mišljenju dao jednu nesmotrenu izjavu o ubistvu srpskih mladića u kafiću „Panda“ u Peći 1998. I to je dalo prostora raznim Baba Vangama da odmah naprave razne teorije zavere. Naravno, idealan materijal za uplitanje u tu priču bio je i JSO, iako Jedinica u vreme tog strašnog događaja nije ni bila na Kosovu i Metohiji. Pa mi smo za tu decu ginuli i život davali, ali dobro, bolesni umovi mogu svašta.

Legija je objasnio i da su izmišljotine da je ikada izdavao naredbe za likvidacije Luki Bojoviću:

– S Lukom se znam još iz Srpske dobrovoljačke garde. On je tad bio mladi vojnik. Kasnije smo se viđali uglavnom u zoo-vrtu. Dolazio je da poseti oca, a ja sam volontirao u vrtu. Brinuo sam se o tigrici Cici, koja je posle rasformiranja Garde predata vrtu.

Ivković: Legija priča gluposti

Nekadašnji visoki funkcioner SPS Branislav Ivković ističe za Informer da su Legijini navodi „obične gluposti“.

– Ne želim da se pravdam pred zločincem i kriminalcem. Ovo je samo nastavak Legijinih laži… Sad želi da skrene pažnju na sebe i spere odgovornost za ogroman zločin koji je uradio. Vlada demokrata je tu zver sa stotinama saboraca poslala da s fantomkama uhapsi Miloševića. Legija je tad bio toliko posramljen da je skinuo fantomku i počeo da plače. Sloba mu je pred svima rekao: Cemo, šta nam je to trebalo? Neću dozvoliti da padne jedna kap krvi!, ali mu je ovaj odgovorio: Ne brinite, predsedniče, ja sam spreman da pobijem 1.000 ljudi ako treba – ističe Ivković. Čedomir Jovanović u petak nije želeo da odgovori na Legijine optužbe, baš kao ni Miroslav Mišković.

(Informer)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …