Home / TEMA DANA / ŠOKANTNO SAZNANJE SRPSKE TAJNE SLUŽBE: Čovek koji se predstavlja kao Vučićev prijatelj, radi na RAZBIJANJU SRBIJE

ŠOKANTNO SAZNANJE SRPSKE TAJNE SLUŽBE: Čovek koji se predstavlja kao Vučićev prijatelj, radi na RAZBIJANJU SRBIJE

500
Do ovih informacija došle su naše bezbednosne strukture, a prema njihovim operativnim podacima, ofanzivni nastup turskih obavestajnih struktura ide preko Prištine i to kroz dve ključne poluge

Postoje sumnje da navodi o prekrajanju granica na Balkanu i „širenje velikoalbanskih ideja“ stižu iz turskih obaveštajnih službi. Kako navodi beogradski list, pretnje Srbiji koje su sinhronizovano stizale iz Tirane, Prištine i Preševa su pripremane u Ankari.

Kako navodi list, do ovih informacija došle su naše bezbednosne strukture, a prema njihovim operativnim podacima, ofanzivni nastup turskih obavestajnih struktura ide preko Prištine i to kroz dve ključne poluge.

Prvi kanal komunikacije i uticaja ostvaruje se preko turske investicione Agencije za saradnju i koordinaciju programa u Srbiji – TIKA koja je uglavnom usmerena na delovanje u Raškoj oblasti, ali je prisutna i u opstinama u Preševskoj kotlini.

Druga poluga delovanja su intenzivni sastanci turskih bezbednjaka sa albanskim liderima u Preševu i Bujanovcu, ali i na KiM, navode Novosti.

Kako piše list, sve ove operacije odvijaju se preko turskog obaveštajnog punkta u Prištini kako bi njihov subverzivni rad ostao što dalje od očiju srpskih bezbednosnih službi. Kako navode Novosti, ove informacije ukazuju na skrivene aspiracije Turske da od dela teritorije Balkana stvori jako uporište.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da su svakodnevne izjave albanskih političara o stvaranju „velike Albanije“ posledica dobro koordinisane akcije.

Osim toga, kako kaže, srpske službe bezbednosti su „našle tragove“ zajedničkog delovanja najmanje jedne strane službe sa obaveštajnim agencijama iz Tirane i Prištine.

Vučić je u Leskovcu rekao da se samo postavlja pitanje da li Albanci deluju sami, ili u koordinaciji s nekim „sa našeg ili nekog drugog kontinenta“.

Turski predsednik hoće u Srbiju

Početkom ovog meseca, premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom s predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom i pozvao ga da poseti Srbiju.

Turski predsednik je prihvatio poziv Vučića, rekavši da bi mu bila velika čast da bude jedan od prvih gostiju novoizabranog predsednika Srbije, saopštila je Vlada.

Erdogan je u ponedeljak čestitao Vučiću pobedu na predsedničkim izborima i rekao da su prijateljski odnosi i saradnja “dve ključne zemlje na Balkanu dali važan doprinos regionalnom prosperitetu i miru”.

“Kao dva lidera koja su izabrana za vreme svog premijerskog mandata, u potpunosti verujem da ćemo zajedno raditi na daljem jačanju naših trenutnih prijateljskih odnosa i saradnje, naročito u oblasti ekonomije”, napisao je Erdogan u čestitki.

(Večernje novosti)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …