Home / TEMA DANA / ŠOKANTNO TUMAČENJE SRPSKE ISTORIČARKE: EVO ZAŠTO JE PUTIN POKLONIO PUŠKU VUČIĆU..

ŠOKANTNO TUMAČENJE SRPSKE ISTORIČARKE: EVO ZAŠTO JE PUTIN POKLONIO PUŠKU VUČIĆU..

Istoričarka Dubravka Stojanović izjavila je da je pokloniti pušku usred afere s oružjem “vrlo znakovito”, posebno što Moskva sigurno nije bila zadovoljna time gde je odlazilo Krušikovo naoružanje.

Stojanović je to izjavila za list Danas, komentarišući poklon predsednika Rusije Vladimira Putina predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću prilikom susreta u Sočiju.

“Da poklonite pušku u jeku drame s naslovnicom NIN-a predstavlja drugi važan nivo. Potom, izabrati baš pušku kralja Milana Obrenovića, najizrazitijeg predstavnika antiruske spoljne politike u našoj prošlosti, jasan je znak nepoverenja u Vučićeve izjave o srpsko-ruskom bratstvu”, rekla je Stojanović.

Dodala je da “kad se to poveže s činjenicom da je Putin čvrsto prekinuo Vučićevu nameru da ga izljubi, možemo da jačamo teze o zategnutim odnosima”.

“Sve to tako možemo da ređamo, ali mislim da se time samo pecamo na zaverenički način na koji se odvija ta ‘diplomatija’ i sami pristajemo na te autoritarne igre i njihove tajne kojima samo jačaju svoju moć koju hoće da predstave kao mističnu. Pa nam puštaju zagonetke da ih tumačimo”, komentariše Dubravka Stojanović i zaključuje “zato i ne želim da pokušavam da ozbiljno tumačim te dimne signale”.

(Beta,Danas.rs)

Check Also

UDARNO! VODEĆI BRITANSKI STRUČNjAK: VAKCINISANI MOGU DA PRENOSE INFEKCIJU KORONAVIRUSOM!

Britanski vodeći epidemiolog Džonatan Van-Tam upozorio je da osobe koje su primile vakcinu protiv kovida …