Home / TEMA DANA / Srpkinja nesvakidašnje humanosti: Razredna(44) donirala svoju kožu učenici(17) posle teške nesreće!

Srpkinja nesvakidašnje humanosti: Razredna(44) donirala svoju kožu učenici(17) posle teške nesreće!

Učenica trećeg razreda gimnazije Milica Stanković (17) i njena razredna Suzana Stanković (44) uspešno se oporavljaju na Odeljenju plastične hirurgije pri VMA posle trasplantacije kože koju je učenici donirala upravo profesorka.

devojka- koma- pacijent- bolnica

Ova humana i hrabra žena, majka troje dece prijavila se za donora pošto je Milica teško povređena u saobraćajnoj nezgodi 24. februara.

Milica je jedva izvukla živu glavu, mala otvorene prelome potkolenice, ruku, ključne kosti… Posle zbrinjavanja u niškom Kliničkom centru, lečenje je nastavljeno na VMA. Zbog velikog oštećenja morala je da se uradi transplantacija kože, i najpre je donor bio otac, ali to nije bilo dovoljno.

– Njena majka Dragana mi se požalila kao razrednom starešini da imaju probleme sa transplantacijom kože, jer ne mogu da nađu odgovarajućeg donora. Nije ni sanjala da ću se ja javiti kao donor. Uradila sam to bez sekunde dvoumljenja i razmišljanja – priča profesorka.

– Imala sam u vidu da se bliži 1. septembar i da će moja deca krenuti u novu školsku godinu bez majke, ali je ljudski život ipak najvažniji. Kao majka i pedagog nisam mogla da donesem bolju odluku.

Milica još ima jake bolove i posebno su problematična previjanja. Hirurg Jefta Kozarski koji je operisao nagovestio je da će oporavak biti dug i zahtevan.

– Nemam reči da opišem moju profesorku. Ona bi to uradila za svakog učenika, svako dete, jer je takav čovek. Pre mene će otići svojoj kući i već znam da će mi puno nedostajati, jer sam sa njom podelila najteže trenutke života – priča Milica.

(Novosti)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …