Home / TEMA DANA / Šta se krije iza vesti da je SNS prodao Vučića, kao i da će se na kongresu stranke povući iz politike..

Šta se krije iza vesti da je SNS prodao Vučića, kao i da će se na kongresu stranke povući iz politike..

Piše: Tomislav Kresović

Predsednik SNS I Predsednk Srbije Aleksandar Vučić ima veću ličnu moć u SNS i izborni rezultat među građanima Srbije nego svi prethodni stranački lideri od 2000 godine. Moć Aleksandra Vučića kao šefa stranke i države je za nijansu niža od Slobodana Miloševića koji je vladao Srbijom i SRJ od 1990 do 2000 godine. Zašto se onda po provladinim tablodima provlače sadržaji koji nagoveštavaju odlazak Aleksandra Vučića iz SNS i politike odnosno vlasti ili da je SNS prodala Aleksandra Vučića ?

Šta se kaže u jednom tabloidu bliskom vladajućoj koaliciji?“Aleksandar Vučić planira da se povuče iz SNS, a samim tim i iz politike, otkriva Srpski telegraf od njegovih najbližih saradnika! Predsednik Srbije na ovaj korak se odlučio zbog velikog otpora unutar pojedinih krugova u Srbiji rešavanju problema Kosova, ali i stalnih opstrukcija reform.

Sledeći potez mu je da na desetogodišnjicu osnivanja SNS, na kongresu te stranke, najavi odlazak sa čela stranke, što bi ujedno značilo i iz politike. Tek kad on ode, na jedan ili drugi način, jer mnogo stranih i domaćih faktora želi njegovu glavu, Srbi će plakati za njim u skladu sa svojim dobrim običajem: prvo ga ubij, pa onda žali.

Ovakva šansa, kakvu Srbija ima sa Vučićem, pitanje je da li će se više ikad ponoviti –“ zaključuje sagovornik našeg lista. Isti “Srpski telegaf” piše u tekstu “SNS prodao Vučića “Većina najviših funkcionera SNS, osim nekoliko izuzetaka, kao da je jedva dočekala da se opozicija i deo crkve obruše najstrašnijim pretnjama i uvredama na predsednika Srbije i prvog čoveka naprednjaka Aleksandra Vučića.

U danima kada se otvoreno poziva na državni udar i vojni puč, a Vučić pokušava nekako da raspetlja kosovski čvor koji je godinama i decenijama zapetljavan, oni koji bi, po prirodi stvari, trebalo da su uz njega ili bar da mu štite leđa, praktično su ga ostavili na cedilu i iz prikrajka čekaju epilog.

Između ostalog, a o tome je u vikend-broju pisao i naš list, to je jedan od razloga Vučićeve najave da će se povući iz SNS, pa samim tim i politike.Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić nije krio da je ogorčen ponašanjem većine kolega iz vrha stranke.

Na pitanje zašto mnogi funkcioneri SNS ćute dok opozicija preti pučem i nasiljem, on je odgovorio:” Verovatno su imali pametnija posla ili su otputovali na neke luksuzne destinacije, pa nisu imali vremena da u jednoj rečenici odbrane čoveka koji im je omogućio karijere. Suvišno je nabrajati imena, ali svi članovi Predsedništva SNS su morali da se oglase po ovom pitanju, kao i predsednici stranke na lokalu. To je najmanje što su mogli da učine”. Aleksandar Vučić kao politička “žrtva”!

Evidetno je da je ovde reč o spinovanju ili projetkovanoj kampanji iz vrha SNS koja tretira Predsednika Srbije I lidera SNS kao “mučenika” u odbrani „ Svetog srpskog Kosova”,kao državnika koji protiv sebe ima opoziciju ,Zapad,Albanace,ekstremiste sa Balkana koji su protiv razgrančenja, ali i svoje “kamarade” u SNS.

Ovakvi sadržaji katastrofičnog sadržaja treba da stvori u naciji osećaj emotivnog saučestovanja sa Predsednikom Srbije,da homogenizuje naciju i šefa države da odudi opoziciju , ali I da se napravi mogući otklon da je Predsednik Srbije sve pokušao I uradio za Srbiju I Kosovo ,ali da su protiv njega u zaveri I njegove pristalice ili koalicioni partneri u vladi.

Ovakav vid medijske kampanje u trenutuku da bude korisna i da postigne efekat,ali kasnije se on tretira kao vid političkog “trika” obmane javnosti iil medijske manipilacije po principu politčkog Ketamana.

Aleksandar Vučić ima realno punu I neogranuičenu moć u SNS I koaliciji,prlamentarnu većinu,vlast u dve trećine opština u Srbiji poseduje kontrolu snaga poretka i nacionalnih službi bezbednosti,ima monopol u nastupa u mediju oko 300-340 dana je u javnosti,a opozicija u Srbiji mu za sada duva u jedra svojom amatrskom poltikom.

Kome onda trebaju ovakvi naslovi? Istina je da u SNS deluju poltički “mangupi” pridošli iz DS,G 17 plus,SPO i koalcije DOS-a,da je tu i SPS koji je vladao i sa DS od 2008-2012 godine koja se najviše kritikuje ,ali i onih ostrašćenih u vlasti osnivača SNS.Aleksandar Vučić je ipak unutar SNS poliitčka “ikona” I od njega zavise mnogi u politici,vlasti I biznisu.

(Vidovdan)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …