Home / TEMA DANA / UDARNA VEST: PUTIN VIŠE NEĆE BITI PREDSEDNIK RUSIJE?!

UDARNA VEST: PUTIN VIŠE NEĆE BITI PREDSEDNIK RUSIJE?!

Glavna urednica MIA „Rusija sevodnja“ Margarita Simonjan kaže da se predsednik Rusije Vladimir Putin neće kandidovati za još jedan mandat.

„Za one koji su se pitali da li će se šef kandidovati za još jedan predsednički mandat – neće,“ napisala je ona na svom nalogu na Telegramu.

Putin je tokom godišnje konferencije za novinare, između ostalog, istakao da Ustav ne treba menjati. Podsetimo, Ustav Rusije zabranjuje Putinu da odsluži još jedan, treći uzastopni mandat.

Vladimir Putin prvi put je postao predsednik Rusije 2000. godine, a onda je četiri godine kasnije dobio još jedan mandat.

U Rusiji je moguće služiti na mestu predsednika države dva mandata za redom, tako da je Putin 2008. nastavio na mestu premijera države, pod predsedničkom palicom Dmitrija Medvedeva.

Kada se 2012. godine vratio na mesto predsednika, Putin je dobio mandat na šest godina.

Ako sada ostane na mestu predsednika do isteka mandata 2024. godine, Putin će na čelu Rusije provesti skoro četvrtinu veka.

To je i dalje manje od 31 godine koliko je Staljin proveo kao vladar Rusije, ali manje i od vladavine nekih od ruskih careva, poput Aleksandra Drugog koji je vladao 26 godina ili Nikolaja Prvog koji je vladao tri decenije.

Check Also

BOŽO PRELEVIĆ OTKRIVA ZAVERU: PLAN JE DA MIGRANTI ZAMENE SRBE

Epidemija COVID-19 pokazala je koliko je država Srbija slaba i neorganizovana. Advokat Božo Prelević upozorava …