Home / TEMA DANA / “ „Vakcina” od nacističkog virusa iz Nirnberga u Evropi gubi snagu, zabrinut sam povampirivanjem neonacizma!“

“ „Vakcina” od nacističkog virusa iz Nirnberga u Evropi gubi snagu, zabrinut sam povampirivanjem neonacizma!“

vladimir-putin

Ruski lider Vladimir Putin ozbiljno je zabrinut povampirivanjem neonacizma u Evropi, naročito u pribaltičkim zemljama i u Ukrajini.

Istovremeno je pozvao svet da ne dozvoli reviziju rezultata Drugog svetskog rata i heroizaciju nacizma.

„Nažalost, „vakcina” od nacističkog virusa, koja je bila stvorena u Nirnberškom tribunalu, u nekim državama Evrope gubi snagu. Dokaz su otvorene pojave neonacizma koje su postale gotovo svakodnevne u Letoniji i drugim baltičkim zemljama. Posebnu zabrinutost na ovom planu izaziva situacija u Ukrajini u kojoj je u februaru došlo do antiustavnog državnog prevrata čija pokretačka snaga su bili nacionalisti i druge ekstremne grupacije” – rekao je Putin u intervju listu Politika uoči posete Beogradu.

Ruski lider je podsetio da je na teritoriji bivše Jugoslavije, poginulo bilo ranjeno ili nestalo više od 31 hiljade vojnika i oficira Crvene armije. Dodao je da se još šest hiljada sovjetskih građana borilo  u redovima Titove armije.

(Fakti)

 

Check Also

BIVŠA MINISTARKA ZDRAVLJA I POSLANICA ZATRESLA SRBIJU: BROJ UMRLIH LEKARA U SRBIJI NAJVEĆI U REGIONU JER SU PRIMILI „IMUNIZACIONO“ SREDSTVO! (VIDEO)

Gost emisije bila je prof. dr Nada Kostić bivša ministarka zdravlja u Vladi Srbije. Gospođa …