Home / TEMA DANA / VOJNICI KFORA POD PUNOM RATNOM OPREMOM NALAZE SE JOŠ OD PROŠLE NOĆI NA POČETKU BRANE GAZIVODE- Blokirali sve prilazne puteve… (VIDEO)

VOJNICI KFORA POD PUNOM RATNOM OPREMOM NALAZE SE JOŠ OD PROŠLE NOĆI NA POČETKU BRANE GAZIVODE- Blokirali sve prilazne puteve… (VIDEO)

Vojnici Kfora pod punom ratnom opremom nalaze se još od prošle noći na početku brane Gazivode, a vozila i vojnici Kfora blokirali su sve prilazne puteve…

Hidrocenrtrala Gazivode kod Zubinog Potoka, velika zemljana brana, kao i objekat centrale nekoliko kilometara dalje, od noćas su pod blokadom jakih snaga Kfora, koje nikome ne dozvoljavaju prilaz.

Vojnici Kfora pod punom ratnom opremom nalaze se na početku brane, a vozila i bojnici Kfora blokiraju sve prilazne puteve.

Ono sto se vidi jeste da svi vojnici nose duge cevi, a neki i puškomitraljeze.

Na svim prilaznim putevima Gazivodama vojnici Kfora jutros reporteru Kurira nisu dozvolili da priđe niti da ih fotografiše, a zamolili su našeg novinara da se radi svoje bezbednosti i bezbednosti vojnika hitno udalji.

Za sve vreme razgovora držali su prst na obaraču.

U samom Zubinom Potoku jutros je mirno, oseća se napetost, a ljudi sa nestrpljenjem i nezvešnošću čekaju šta će se desiti narednih sati.

Predsednik Aleksandar Vučić kaže da je proteklih dana zableženo višeslojno agenturno delovanje zbog kojih je Srbija dovedena u situaciju da se brani od tračeva.

„I sad bi trebalo da budemo srećni? Trebalo bi da budemo srećni da se nešto dogodilo – formiranje ZSO, a ne zato što nas danas nisu pobili“, rekao je predsednik nakon sastanka sa patrijarhom Irinejom.

Predsednik je naveo da je proteklih dana zabeleženo snažno, višeslojno agenturno delovanje, zbog čega je Srbija dovedena u situaciju da se brani od tračeva.

„Prethodnih dana imali smo delovanje iz raznih centara moći kako se nešto stašno kuva, kako su strašni zločinci iz Beograda sa nešto malo manjim zločincima u Prištini nešto spremaju.. Taj ko to kaže mora biti ne samo zlonameran, nego težak bolesnik“, kaže on.

Ponovio je da je Srbija međutim uspela u tome da se sačuva svaki život.

„A onda nas optužuju da se dogovarate sa Prištinom da ubijate Srbe kako biste ostvarili svoje političke ciljeve. Nema tog lekara koji može da vam pomogne. Svoju zemlju optužujete da je zločinačka i da će da ubija svoje ljude. Gde se to desilo – nikada i nigde“, primetio je Vučić.

Ali, kaže, bilo je važno da se izađe sa svim tim kako Srbi ništa ne bi mogli da traže, dodao je on.

„Zato sam molio Srbe na KiM da ne preduzimaju ništa, da izdrže još nekoliko dana da se vidi šta ta mreža radi“, rekao je Vučić.

„Šta je to država Srbija organizovala, šta je to loše uradila, šta su Srbi loše uradili? Osim što bismo mi želeli da ne budu svi Kosovari nego i Srbi i da, koliko je to moguće, pripadaju srpkoj državi. I u tome je moj greh i greh srpske države. Zato nam te pridike drže oni koju svoju držvanost promenili u kosovarsku“, zaključio je on posle sastanka sa patrijarhom.

„Rekao sam patrijarhu, otvoreno, sve što mislim, i o Kosovu i Metohiji, i drugim pitanjima, i ja sam od njega čuo sve što on misli i što misli SPC“, rekao je predsednik Aleksandar Vučić posle sastanka sa patrijarhom.

Vučić je novinarima preneo da su on i patrijarh saslušali jedan drugog dok su govorili o nacionalnim i državnim pitanjima.

„Zadovoljan sam što me je saslušao“, rekao je predsednik i precizirao da su razgovarali o položaju Srba na Kosovu i Metohiji, o položaju srpskog naroda u BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori, kao i posledicama zločina i ubijanja i proterivanja u akciji Oluja, pre 23 godine, ali i o katastrofalnim demografskim kretanjima i neophodnosti preduzimanja ozbiljnih i odgovornih mera za opstanak srpskog naroda.

Kaže i da je upoznao patrijarha sa razgovorima i sadržini razgovora u Briselu,izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle razgovora sa patrijarhom SPC.

Predsednik je izjavio da se nada da će Kfor da radi svoj posao na KiM, uz podsećanje da svoj posao Kfor nije radio kada je napadnut Marko Đurić, ali da na to nisu reagovali ni neki domaći političari, niti neki crkveni velikodostojnici.

„Nadam se da će Kfor da radi svoj posao iako ga nisu radili 26. marta kada je napadnut i hapšen Marko Đurić“, rekao je Vučić novinarima.

„Ne zna se zašto su svi skočili i niko ne zna zašto svi odjednom.

Nigde se nisu tada čuli dosovski lideri na KiM, koji ne mogu tri glasa tamo da dobiju, jer ih svi poznaju ko su, niti neki crkveni velikodostojnici, koji reč nisu rekli povodom hapšenja Marka Đurića, jer su to radili legalni organi države Kosova valjda, pa valjda zato nije bilo potrebe da se bilo ko od njih izjašnjava“, primetio je Vučić.

Na pitanje novinara koji su, po njemu, razlozi da su se „aktivirali“ crkveni velikodostojnici baš u ovom trenutku, predsednik Srbije je rekao da neće da govori o tome, ali da inače odlično zna šta su razlozi. „O tome neka govori patrijarh“, rekao je.

(B92, TANJUG, Kurir)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …