Home / U FOKUSU / AGENT FBI TVRDI: Treći svetski rat je počeo, samo što to mnogi još nisu shvatili!

AGENT FBI TVRDI: Treći svetski rat je počeo, samo što to mnogi još nisu shvatili!

Bivši član Mornaričkih foka SAD i agent FBI, Džonatan Giljam, slaže se sa ostalima koji tvrde da je Treći svetski rat već počeo, ali navodi da je to nekonvencionalni rat koji je nastao zbog „nedostatka razmišljanja“ SAD i drugih zapadnih nacija.

rat- vojnik 1

U sličnim vestima, ukrajinski predsednik, Petro Porošenko, naveo je da je Boris Njemcov umro pre nego što je dokazao da je Vladimir Putin namerno pozicionirao rusku vojsku u Ukrajini kako bi se ona borila na strani separatističkih snaga.

Nedavna anketa u Rusiji je pokazala da veliki procenat ruskog naroda veruje da će Treći svetski rat početi ako SAD pošalju pomoć ukrajinskoj vojsci.

Kralj Abdulah II od Jordana je nedavno rekao da sve nacije moraju da se ujedine kako bi porazile ISIS.

„Rekao sam to i liderima arapskog sveta i čitavom svetu: Treći svetski rat je počeo, a to znači da muslimani, hrišćani i narodi svih drugih religija treba da se ujedine“, rekao je kralj Abdulah. „Ovo nije samo borba Zapada. Ovo je borba svih nas“.

Džonatan Giljam je takođe naveo da je Treći svetski rat već počeo, ali da mnogi to još uvek nisu shvatili.

„Ovo je prvi nekonvencionalni svetski rat. Nažalost, svet to još nije shvatio“, rekao je penzionisani član Mornaričkih foka SAD. „Ako teroristi nastave onako kako su krenuli, oni bi mogli da se rašire preko celog sveta“.

Papa Franja je ranije rekao da je neka vrsta Trećeg svetskog rata već počela, a problem je što mnogi ljudi Treći svetski rat povezuju sa nuklearnim oružjem koje će uništiti svet kakav znamo.

Giljam napominje da se ovaj svetski rat vodi na više nivoa, kako na standardnom bojnom polju, tako i na internetu. Snimci obezglavljivanja koje objavljuju ISIS i Boko Haram predstavljaju mentalne bitke.

„Ovo je prvi put da terorističke grupe koriste snimke u ratu“, rekao je Giljam. „Iako mogu da koriste brojne stare taktike, oni su shvatili da mogu terorizam da prenesu i na internet“.

Giljam veruje da su terorističke grupe poput ISIS-a uspele da stvore Treći svetski rat samo zbog toga što SAD „nisu dovoljno razmišljale“ i što nisu imale „dovoljno agresivan stav“.

(Webtribune.rs)

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …