Home / U FOKUSU / AMERIČKI GENERAL PRIZNAO: Rusi vladaju evropskim nebom – superiorniji su od nas!

AMERIČKI GENERAL PRIZNAO: Rusi vladaju evropskim nebom – superiorniji su od nas!

Američki general Frenk Gorenc, u intervjuu za „Breaking Defence“, rekao je da je ruska avijacija preuzela vodeću poziciju ukoliko se govori o dominaciji i snazi na nebu Evrope.

avion- su 34

On je ocenio snagu ruske avijacije rastućom i priznao da Rusija ima vodeću ulogu u svetu na tom polju.

General Frenk Gorenc je inače glavnokomandujući vazdušnim snagama Sjedinjenih Američkih Država, a u intervjuu je poručio javno da bi politička i vojna elita trebala da bude veoma uznemirena, kao što je i on, rastućom snagom ruske avijacije.

„Trening ljudstva u formatu „mikrodislokacije“ i veći broj vojnih baza u Evropi je ono što je neophodno avijaciji SAD-a.“ – kaže general Gorenc.

„Rusija ne samo što preuzima vodeću poziciju na polju proizvodnje avio-tehnologija, nego i u sferi nadzemnih sistema protiv-vazdušnih sistema postaje lider.“ – kaže američki general za vojni portal „Breaking Defence“.

„Krimsko poluostrvo i Kaljiningradska oblast su dve najsnažnije odbrambene zone Ruske Federacije.“ – tvrdi general Gorenc, praktično potvrđujući ono što i ruski eksperti govore.

„Kad imate superiornost u vazduhu – sve je moguće, kad nemate – ništa nije moguće.“ – izričit je general Gorenc.

General Gorenc u intervjuu iznosi i svoje mišljenje na koji način efikasno SAD može izbeći opasnosti koje nosi moćna ruska avijacija.

„Umesto zaštite američkih vojnih baza od bombardovanja, američka avijacija mora primeniti i vežbati taktike mikrodislokacije, odnosno, sposobnosti rotacija malih grupa američkih aviona u različite baze u kratkom periodu.“ – poručuje general Gorenc.

General Gorenc je otvoreno ocenio da je Rusija superiornija od Sjedinjenih Američkih Država na polju vazdušnih oružanih snaga.

(Pravda)

 

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …