Home / U FOKUSU / AMERIKA PRED SVOJOM OBOJENOM REVOLUCIJOM: Protiv Trampa se spremaju organizovani „majdani” u velikim gradovima?!

AMERIKA PRED SVOJOM OBOJENOM REVOLUCIJOM: Protiv Trampa se spremaju organizovani „majdani” u velikim gradovima?!

policija- amerika- protesti- demonstracije
Amerika policija je širom SAD pohapsila je više od 250 učesnika demonstracija protiv izbora Donalda Trampa za šefa države.

Najviše je pohapšeno tokom nereda u Los Anđelesu – čak 185. Ponajviše zbog blokiranja ulica, ali i razbijanja izloga i „rata” protiv policije.

U Oklendu je uhapšeno 11 demonstranata, a nekoliko policajaca je povređeno.

U Portlandu (država Oregon) uhapšeno je 26, a u Njujorku 30 učesnika protesta i nereda koji su usledili.

Protesti su tokom dana izbili i u Čikagu, Ostinu i Berkliju.

Amerčki politikolog Endrju Koribko procenjuje su protesti usledili zato što je dobar deo državnog aparata, zajedno sa medijima i ekspertima, stanovništvo SAD prethodnih meseci podvrgao možda najvećoj operaciji `ispiranja mozgova` u istoriji zemlje, a sa namerom da ga ubedi da bi Donald Tramp bio pogrešan izbor i da će sigurno izgubiti od Hilari Klinton.

Zato oni koji su stajali iza Klintonove – suočeni sa gubitkom pozicija – imaju nameru da svim mogućim sredstvima diskredituju i rezultate izbore i samog Trampa.

Koribko čak upozorava: „Protestni mitinzi po našim velikim gradovima, koji često prerastaju u nerede, nisu ništa drugo nego elementi tehnologija obojenih revolucija koje su primenjivane posle izbora u Gruziji, a potom u Ukrajini i nizu zemalja Bliskog istoka. Organizatori protesta žele da situaciju u zemlji toliko usijaju do Trampove inauguracije (u januaru) da on bude prinuđen da primeni silu protiv sopstvenih građana.”

Koribko posebno ukazuje da se sama Klintonova, kao i njena pomoćnica Huma Abedin i milijarder Džordž Soroš, boje da bi FBI mogao protiv bivše državne sekretarke pokrenuti pravi krivični postupak.

On procenjuje da je malo verovatno da će Barak Obama biti u stanju da izađe na kraj sa protestima koji će se najverovatnije pojačavati i širiti.

Koribko je uveren da će američke demokrate, ali i neokonzervativci koji su imali položaje u državnim strukturama, činiti sve što je u njihovoj moći da dokažu da će SAD pod Trampovom vlašću postati „fašistička diktatura”. Još naglašava:

„Da bi u tome uspeli, trudiće se da u svakom velikom gradu SAD organizuju svoj „majdan”. Tehnologija je već razrađena. Obama niti će biti u stanju, niti će hteti da se nosi sa nemirima koji mogu zahvatiti dobar deo zemlje. Čak se neću iznenaditi ako Obama – čim napusti Belu kuću – stane na čelo pokreta protiv Donalda Trampa”.

Koribko procenjuje da će Tramp biti prinuđen da protiv učesnika „majdana” koristi nacionalnu gardu, a da će organizatori uvesti u igru kriminalce, što je takođe jena od opruga obojenih revolucija…

(Fakti)

 

Check Also

BRITANIJA ULAZI U RAT!? Britanski ministar najavio napad na Siriju kao na Irak…

Velika Britanija razmotriće plan da sa SAD zajedno učestvuje u vojnim udarima protiv snaga sirijske …