Home / U FOKUSU / Amerikanci prave mornarički ratni centar i nagomilavaju pomorske snage na Crnom moru

Amerikanci prave mornarički ratni centar i nagomilavaju pomorske snage na Crnom moru

nato- amerika- vojska

Američka komanda ne odustaje od projekta nagomilavanja svojih pomorskih snaga na Crnom moru.

Sjedinjene Države započele su izgradnju „Pomorskog operativnog centra“ u ukrajinskoj mornaričkoj bazi Očakov u blizini Odese, saopštila je Američka mornarica.

Kako je saopšteno, postavljanje kamena temeljca za komandni centar obavljeno je još 25. jula ove godine, dok se na pribavljanju dozvola i ostalim pripremnim radnjama radi od aprila.

Pomorski operativni centar je tek jedan od tri građevinska projekta američke mornarice koji su trenutno u toku na ukrajinskoj crnomorskoj obali, u području basena Očakov, a služiće kao glavni strateški i operativni štab tokom budućih vežbi u Ukrajini.

Nakon komandnog štaba, amerikanci će u ovoj oblasti izgraditi i postrojenje za održavanje i popravku brodova, kao i niz ograđenih kontrololnih punktova.

Tokom jula, na Crnom moru i obali održana je dvaanestodnevna masovna vojna vežba“Morski povetarac 2017″, koja je najvećim delom izvedena upravo u basenu Očakov.

(Pravda)

Check Also

ASADOVE SNAGE PRETRPELE PRVE GUBITKE U AFRINU: Turci u žestokom naletu na zapadnom frontu! (VIDEO)

Uprkos dolasku sirijskih dobrovoljačkih Snaga nacionalne odbrane (SNO) na liniju fronta, Turci i njihove džihadističke …