Home / U FOKUSU / AMERIKANCI ZANEMELI ZATEČENI: RUSI POSTAVILI U SVOJU AVIO- BAZU U SIRIJI STRAŠNO ORUŽJE KOJE OSLEPLJUJE SVE U KRUGU OD NAJMANJE 300km! (VIDEO)

AMERIKANCI ZANEMELI ZATEČENI: RUSI POSTAVILI U SVOJU AVIO- BAZU U SIRIJI STRAŠNO ORUŽJE KOJE OSLEPLJUJE SVE U KRUGU OD NAJMANJE 300km! (VIDEO)

satelit
Evo Amerikancima i njihovim saveznicima povodom Sirije nove glavobolje.

Oružane snage Rusije prebacile su u Siriju najmanje jedan  svoj savremeni sistem za radioelektronsku borbu „Krasuha-4” 1RL257 . „Poslednju reč” ruskih visokih tehnologija u toj oblasti.

„Krasuha-4” postavljena je pored ruske avio-baze kod Latakije, odakle poleću avioni koji tuku baze, skladišta, komandna mesta i položaje Islamske države.

Iako ne puca, „Krasnuha-4” se smatra „strašnim oružjem” za sve protivničke avione, helikoptere i rakete. Ona i ne obara, već – čini „slepim i gluvim”.

Taktičko-tehničke karakteristike „Krasuhe-4” su jedna od najvažnijih ruskih vojnih tajni. Zna se ipak da je radius njenog delovanja „veći od 300 kilometara”.

Na ubojitost „Krasnuhe” ne utiče ni brzina, ni visina leta „vazdušnih ciljeva”. Ona ih otkriva, prati i, ako je potrebno, postavlja im „prepreke”. Drugim rečima: pravi im smetnje, sprečava ih da vide cilj i da do njega stignu…

„Krasnuha-4” ne nosi slučajno oznaku „4”. To znači da pripada četvrtoj generaciji ruskih sistema za radioelektronsku borbu stvaranjem smetnji radarima špijunskih i aviona udarne avijacije, radarima bespilotnih letelica i radarima špijunskih satelita.

 putin-rusija-vojska

Tvorci „Krasnuhe-4” uveravaju da je ona u stanju da objekat koji štiti „sakrije” od tuđih radara na daljinama 150-300 kilometara, a i da „radarski uništava” neprijateljska sredstva veze i sisteme za radioelektronsku borbu.

Koristi digitalizovane tehnologije. A tehnike i raznih tnatena i „emitera” je toliko da sistem prevoze dva specijalna kamiona.

Pogledajte video. Dok sleće Su-25, koji se vraća da borbenog zadatka u avio-bazu „Hmejmim”, u pozadini se vidi „Krasnuha-4.

 

(Fakti)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …