Home / U FOKUSU / ANALITIČARI- VUČIĆU SE SPREMA ĐINĐIĆEVA SUDBINA: Zapadni mediji i NVO usmeravaju napad kao neka vrsta pripreme ubistvu.. Evo šta se dešava..

ANALITIČARI- VUČIĆU SE SPREMA ĐINĐIĆEVA SUDBINA: Zapadni mediji i NVO usmeravaju napad kao neka vrsta pripreme ubistvu.. Evo šta se dešava..

Relativizacija bezbednosnih izazova i kriminalizacija brata premijera Srbije Aleksandra Vučića, sve to podseća na medijsku pripremu ubistra premijera Zorana Đinđića, rekao je danas analitičar Dejan Vuk Stanković.
ALEKSANDAR VUCIC
On kaže da to čini određena “medijsko-politička garnitura”, koja je u vezi sa podzemljem i koja u ovim okolnostima ne može da ima one benefite koje je imala u prethodnom periodu.

“Dolaskom Vučića na vlast mnoge stvari su se promenile u srpskoj politici. Politički ga ne možete mnogo da osporite, ni spoljno politički kurs, ni ekonomske rezultate, ali zato možete da krenete na napade”, rekao je Vuk Stanković.

Kako kaže na medijskoj sceni preovlađuje tendencija relativizacije svih bezbednosnih izazova za ovu zemlju, sa podsmehom se odnose prema pronalasku arsenala oružja u blizini porodične kuće premijera, tipa “Olja, zolja”.

Podseća da je Srbija u nedavnoj istoriji imala ubistvo premijera Zorana Đinđića kome je prethodila relativizacija incidenata kod hale Limes i na Kopaoniku, te je napravljenja neka vrsta medijske pripreme ubistvu.

“Sada imamo neku vrstu reprize, nadam se ne sa istim ishodom. Imamo danas u Srbiji da se politički protivnici umesto da kritukuju na pravi način, vrši se neka vrsta personalnih i ličnih napada”, naglasio je Vuk Stanković gostujući na TV Pink.

Postoji matrica, nastavlja on, da se danas mediji na naslovnoj strani bave Andrejom Vučićem gde se navode razne kontraverze, lažne firme, sumnjivi poslovi, te se pravi portret čoveka za koga ne bi bilo začuđujuće da mu se dese stvari koje se događaju ljudima koji se bave kontraverznim biznis poslovima.

On kaže da takva pisanja na javnost deluju uznemiravajuće, unosi se konfuzija, kako stvari treba da izgledaju, unapred se vezuju ruke državnim organima.

Društvo je, nastavlja, strašno polarizovano u medijima, dok u javnosti postoji podrška vlasti.

“Onoliko koliko je stvarna podrška protivnika vlasti na izborima mala, toliko je u medijima pojačan presing na vlast, toliko se otrovnih strela odapinje”, kaže on i dodaje da građani veruju Vučiću, ali da pojedini mediji žele da podele javnost.

Novinarka Olivera Miletović naglasila je da kada neko napada premijera jedne zemlje ne napada ga zato što mu smeta lično, već zbog politike koju vodi, te da je tako bilo i u slučaju kralja Aleksandra, Zorana Đinđića, Miloševića…

“Postoje sinhronizovani napadi na premijera, a sada su intenzivirani…Naše medije uglavnom drže stranci, oni su finansirani iz ambasada najmoćnijih zemalja, kao i nevladine organizacije”, rekla je Miletović.

Ona je dodala da se moćnicma sa zapada ne dopada politika premijera vezana za Rusiju, kao što im se nije dopadala politika Zorana Đinđića vezana za Kosovo.

Đinđića su, kako kaže, dve nedelje pre ubistva demonizovali, stavili u kontekst kriminalca, te da se i sa Vučićem danas dešava ista stvar.

” Imamo naslovnu stranu Danasa, čime se bavi njegov brat, da ima 200 firmi i da praktično vlada državom. To je odvlačenje pažnje. Problem je premijera Srbije čisto politički što ne želi da uvede sankcije Rusiji, jer to bi bilo pucanje u nogu, ako uvedemo sankcije gubimo veto u Savetu bezbednosti UN”, rekla je ona.

Ona dodaje da se javnosti ne predstavlja koji je pravi problem premijera, jer bi većina stanovništva bila uz njega, već da pokušavaju da ga kriminalizuju, jer se “ta mustra najbolje prima”.

(Tanjug)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …