Home / U FOKUSU / AZIJA NA IVICI NUKLEARNOG RATA: Dve moćne sile pripucale jedan na drugu, prvi snimci sa fronta (VIDEO)

AZIJA NA IVICI NUKLEARNOG RATA: Dve moćne sile pripucale jedan na drugu, prvi snimci sa fronta (VIDEO)

vojnik-puska-rat

Indijska armija uništila je artiljerijom položaje pakistanskih snaga na liniji razgraničenja u Kašmiru. Indija je objavila snimak ove akcije tvrdeći da je položaj korišćen za infiltraciju terorista na teritoriju Indije.

– Indijska armija preduzela je kazneni napad duž linije razgraničenja. Indijska vojska aktivno kontroliše liniju razgraničenja i uočila je mesta infiltracije a zatim ih uništila – rekao je general indijskih snaga Ašok Nurla.

Obe vojske u sada u punoj borbenoj gotovosti na liniji razgraničenja, obe okrivljuju onu drugu za kršenje primirja a i Pakistan tvrdi da je žestoko odgovorio i naneo gubitke indijskim snagama. Podsećamo, obe zemlje raspolažu i nuklearnim naoružanjem.

Primirje u Kašmiru traje od 2003. godine, ali islamističke grupe su nastavile napade na Indijsku vojsku a poslednjih šest meseci je intenzitet napada povećan što je ponovo zagrejalo tenziju između dve sukobljene strane.

Pogledajte video:


(Pravda)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …