Home / U FOKUSU / BIĆE KRVI U MAKEDONIJI: Amerikanci mobilišu snage i spremaju „MAJDAN“ u Skoplju!

BIĆE KRVI U MAKEDONIJI: Amerikanci mobilišu snage i spremaju „MAJDAN“ u Skoplju!

desnicari ukrajina fasisti nacistiAmerički dirigent iz senke i večeras su – 12-ti put – u Skoplju izveli na ulice više hiljada ljudi.

„Naša borba je borba protiv autoritarnog i korumpiranog režima Nikole Gruevskog”, objavili su preko društvenih mreža makedonski otporaši koji su proglašeni za građanski pokret “Protestujem” koji predvodi “Šarenu revoluciju”.

Funkcioner najveće opozicione stranke, Socijademokratskog saveza Makedonije (SDSM) Petre Šilegov poručio je da ta stranka zajedno s građanima neće dozvoliti da Makedonija bude diktatorska država.

“Naše šarenilo smo mi, naše šarenilo su građani Makedonije. To je snaga Makedonije. Dosta je bilo ćutanja!”, rekao je Šilegov u govoru demonstrantima ispred Sobranja, makedonskog parlamenta.

Demonstrantima se pridružio i Savez boraca Makedonije čiji su članovi predvodili protestnu povorku skopskim ulicama. Oni su pred Specijalno tužilaštvo, gde uobičajeno počinju protesti, došli zajedno s liderom SDSM Zoranom Zaevom.
Ovo je siguran znak da Amerikanci i s njima povezane druge zapadne tajne službe izvode u Makedoniji „drugi talas” mobilizacije.

Otporaši su večeras nosili bedževe sa slikom funkcionera novoformirane stranke “Levica” Zdravka Saveskog, kome je, kao i još jednom članu te stranke, Vladimiru Kunovskom, sud danas odredio pritvor zbog učestvovanja u demoliranju Kancelarije predsednika Makedonije.

Pred zgradom Sobranja, gde je po kiši održan deo protesta, učesnici “Šarene revolucije” su otvorili stotine raznobojnih kišobrana.

Kopija Hongkonške revolucije, koju je Kina „tiho pojela”, više je nego vidljiva.

Opet su se, inače, čule parole: “Nema pravde, nema mira!”, “Ostavka, ostavka!”, “Robija za kriminalce!”, “Nikola na robiju!”, “Šutka (zatvor) ti ne gine, Nikola!” uzvikivali su Nikoli Gruevskom.

Otporaši su i večeras bojom gađali zgradu Ministarstva spoljnih poslova, pored koje su prošli na putu do obližnjeg Ustavnog suda.
Protest je završen pred zgradom Vlade Makedonije, gde je vetar upravo tada oborio skelu, što su „amerikanci” pozdravili kao prvi znak pada Vlade.

Otporaši su izašli i na ulice Kumanova, Prilepa i Bitolja.

U Bitolju su – i protiv lokalnih i protiv skopskih otporaša – demonstrirali aktivisti koji sebe nazivaju Građanskim pokretom za odbranu Makedonije.

(Fakti)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …