Home / U FOKUSU / BOMBA IZ MOSKVE: Evo šta Rusija misli o protestima u Srbiji

BOMBA IZ MOSKVE: Evo šta Rusija misli o protestima u Srbiji

Moskva izražava nadu da će svi politički akteri u Srbiji pokazati odgovornost i da neće dozvoliti destabilizaciju situacije u zemlji u svetlu protesta koji su održani prethodnih dana, navodi se u komentaru zvanične predstavnice Ministarstva inostranih poslova Rusije Marije Zaharove, objavljeno na sajtu ruskog ministarstva.

„Obratili smo pažnju na proteste koji su održani u jednom broju gradova Srbije, a tokom kojih su preduzeti pokušaji da se dovedu u sumnju rezultati predsedničkih izbora održanih 2. aprila u toj zemlji.

Međutim, mnogobrojni posmatrači, među njima stranci, kao i predstavnici međunarodnih struktura, konstatovali su da nisu zabeležena nikakve značajne nepravilnosti, da je procedura glasanja izvedena u skladu sa opšteprihvaćenim normama i da rezultati objektivno odražavaju volju srpskih birača“, navodi se u komentaru.

Rusko Ministarstvo inostranih poslova navelo je da „u demokratskoj i prijateljskoj Srbiji postoje sve potrebne mogućnosti za realizaciju građanskih prava, uključujući slobodu govora i okupljanja“.

„Važno je da se sva pitanja rešavaju isključivo u okviru zakona.

Nadamo se da će svi politički akteri u Srbiji pokazati odgovoran pristup i da neće dozvoliti destabilizaciju situacije u zemlji“, navodi se u komentaru zvanične predstavnice ruskog spoljnopolitičkog resora.

(sputniknews)

Check Also

OTKRIVENA MISIJA UHAPŠENOG AMERIČKOG MARINCA: Ubistvom ovog čoveka, planirao da izazove najgori mogući scenario za Srbiju! Evo o čemu se radi..

Bivši američki marinac Danijel Korbet, koji je 31. januara uhapšen u Beogradu, imao je zadatak …