Home / U FOKUSU / Britanija šalje vojsku u Ukrajinu!

Britanija šalje vojsku u Ukrajinu!

Britanski premijer Dejvid Kameron danas je najavio da će Velika Britanija tokom marta poslati vojno osoblje u Ukrajinu radi pomoći u obuci ukrajinske vojske.

David Cameron

Kameron je upozorio da bi Moskva mogla da destabilizuje i ostale zemlje, ako se niko ne suprotstavi.

– Tokom narednog meseca poslaćemo pripadnike oružanih snaga radi savetovanja i obuke, od taktičkih obaveštajnih podataka do logistike i medicinske nege – rekao je Kameron poslanicima.

On je dodao da London, takođe, sa Ukrajinom radi na razvoju programa obuke pešadije radi poboljšanja izdržljivosti njihovih snaga.

11. februara, u Ukrajinu su stigli instrukori NATO koji će „trenirati” pripadnike ukrajinske Nacionalne garde i instruktore ukrajinske armije.

Nešto ranije, 6. februara, britanski ambasador u Kijevu Sajmon Smit izjavio je da će njegova zemlja i dalje podržavati ukrajinsku armiju.

Komandant kopnenih snaga SAD u Evropi general Frederik Ben Hodžs, najavio je da će američki instruktori u ukrajinsku armiju stići u martu.

(Web-tribune.com, Srna, Fakti)

 

Check Also

ASADOVE SNAGE PRETRPELE PRVE GUBITKE U AFRINU: Turci u žestokom naletu na zapadnom frontu! (VIDEO)

Uprkos dolasku sirijskih dobrovoljačkih Snaga nacionalne odbrane (SNO) na liniju fronta, Turci i njihove džihadističke …