Home / U FOKUSU / Dačić raskida sa Miloševićevim SPS i pravi evropsku socijaldemokratsku stranku!

Dačić raskida sa Miloševićevim SPS i pravi evropsku socijaldemokratsku stranku!

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će na sledećem kongresu stranke biti određeni njeni politički prioriteti – šta pripada prošlosti, a na čemu treba temeljiti buduću politiku.

dacic

„Naš je cilj da partija stvori uslove za buduće delovanje, da odredimo naše političke prioritete, da odredimo šta je ono što u našoj političkoj praksi pripada prošlosti, a šta je ono na čemu treba temeljiti našu politiku u budućnosti”, rekao je Dačić novinarima uoči sednice Glavnog odbora.

On je precizirao da će na toj sednici biti izabran organizacioni odbor za održavanje kongresa 14. decembra.

„Nama je cilj da deveti kongres bude kongres daljih reformi, da partija bude moderna, socijaldemokratska stranka, evropske orjentacije, zato će i naš program biti u potpunosti usklađen sa programom evropske socijaldemokratije”, istakao je Dačić.

Prema njegovim rečima, u skladu sa tim utvrđen je potpuno demokratski način izbora funkcionera na predlog opštinskih odbora.

„Mi smo završili jedan period u našoj istoriji koji je pre svega bio opterećen i refleksijom na ono što se dešavalo pre 2000-te godine, mislim da je vreme da partija osim svoje prošlosti gradi svoju budućnost”, naglasio je lider SPS.

(Tanjug)

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …