Home / U FOKUSU / EU I SAD ORGANIZUJU PREVRAT I UDAR NA VUČIĆA: Protesti ”Ne da(vi)mo Beograd” i ”Podrži RTV” treba da prerastu u nasilne demonstracije i uvod u “obojenu revoluciju” po scenariju već viđenom u Ukrajini i Makedoniji!

EU I SAD ORGANIZUJU PREVRAT I UDAR NA VUČIĆA: Protesti ”Ne da(vi)mo Beograd” i ”Podrži RTV” treba da prerastu u nasilne demonstracije i uvod u “obojenu revoluciju” po scenariju već viđenom u Ukrajini i Makedoniji!

Dragan J Vučićević danas je u javnost izašao sa navodima da poseduje konkretne dokaze o tome da su ambasadori zemalja EU i SAD u Beogradu umešani u pokušaj radikalizacije protesta ”Ne da(vi)mo Beograd” i ”Podrži RTV”, organizovanja prevrata i obojene revolucije.

ukrajina- protesti- demonstracijeMajdan- Ukrajina

Informer tvrdi da ima čvrste dokaze da ambasadori koordiniraju i organizuju finansiranje protesta koji, po njihovom planu, u narednih nekoliko nedelja treba da prerastu u nasilne demonstracije i uvod u “obojenu revoluciju” po scenariju već viđenom u Makedoniji!

EK je saopštila da su u potpunosti bez osnova navodi glavnog i odgovornog urednika lista “Informer” Dragana J. Vučićevića u kojim on optužuje EU i SAD za zaveru

“Ove optužbe su potpuno bez osnova i uvereni smo da su vlasti u Srbiji vrlo svesne toga”, navodi se u pisanoj izjavi koju je portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić dostavila Tanjugu.

U saopštenju Evropske komisije navodi se da je EU čvrsto i bezrezervno posvećena evropskoj perspektivi Srbije.

Istovremeno, podseća se da je EU i najveći davalac finansijske pomoći Srbiji.

Mi dajemo pohvale tamo gde je to zasluženo, a kritični smo, kao što bi svi prijatelji i trebalo da budu, tamo gde to moramo. EU će nastaviti da zastupa demokratski i ekonomski razvoj kao i vladavinu prava kako u Srbiji tako i svakom drugom mestu”, piše u izjavi koju je Kocijančić dostavila Agenciji Tanjug

Dragan J Vučićević danas je u javnost izašao sa navodima da poseduje konkretne dokaze o tome da su ambasadori zemalja EU i SAD u Beogradu umešani u pokušaj radikalizacije protesta ”Ne da(vi)mo Beograd” i ”Podrži RTV”.

Njihov cilj, prema Vučićevićevim rečima, jeste radikalizacija ovih protesta, sukobi na ulicama, kao i da Srbija doživi neku vrstu obojene revolucije. “Ova država pocinje da funkcioniše kao jaka država. Medutim, pored sudske, zakonodavne i izvršne vlasti, ovde neko pokušava da uvede i ambasadorsku vlast. Ta vlast je mocnija mnogo više nego što mislimo”, naglasio je Vučićević za televiziju Pink.

protest-ne-davimo-beograd

“Informer” je danas objavio tekst pod naslovom “Kreće ubijanje Vučića” u kojem se tvrdi da Davenport i Skot žele da destabilizuju vlast lidera SNS-a Aleksandra Vučića i da računaju na pomoć mnogih javnih ličnosti.

Dnevnik pominje u tom kontekstu satiričara Zorana Kesića, programskog direktora Transparentnosti Srbija Nemanju Nenadića, glumce Branislava i Sergeja Trifunovića, novinarke Tamaru Skrozzu i Antonelu Rihu, predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije Vukašina Obradovića, direktora Fondacije “Slavko Ćuruvija” Ilira Gašija i osnivačicu Centra za kulturnu dekontaminaciju Borku Pavićević.

 

Polemiku o napisu ovog lista vodile su danas Srpska napredna stranka i DS.

Reagovao je i zaštitnik građana Saša Janković koji je rekao da bi državni organi trebalo da se ograde od pisanja lista “Informer” o ambasadorima SAD i EU Kajlu Skotu i Majklu Davenportu.

Ambasadori Majkl Devenport i Kajl Skot lično rade na radikalizaciji protesta ‘Ne damo Beograd’ i ‘Podrži RTV’… Da bi urušio vlast, Zapad plaća anarhiste, marksiste, antiglobaliste, sindikalce

Ambasadori EU i SAD Majkl Devenport i Kajl Skot lično učestvuju u pokušaju stvaranja haosa u Srbiji i destabilizaciji vlasti Aleksandra Vučića, otkriva Informer!

Devenport i Skot osmislili su plan za radikalizaciju protesta “Ne da(vi)mo Beograd” i “Podrži RTV”, kojima će probati da uruše premijera i pre nego što on uspe da formira novu vladu!

Informer ima čvrste dokaze da ambasadori koordiniraju i organizuju finansiranje protesta koji, po njihovom planu, u narednih nekoliko nedelja treba da prerastu u nasilne demonstracije i uvod u “obojenu revoluciju” po scenariju već viđenom u Makedoniji!

protesti 30

Majdan- Ukrajina

Proteste protiv “Beograda na vodi” i protiv navodnih političkih smena urednika na Radio televiziji Vojvodine zvanično organizuju nepolitičke, široj javnosti nepoznate ličnosti, ali istina je da iza njih stoje ambasadori EU i SAD.

Devenport i Skot su ovaj projekat nazvali “Širenje građanskih protesta” i on za krajnji cilj ima totalnu blokadu gradova po Srbiji, izvođenje radnika, siromašnih građana i studenata na ulice i čak izazivanje fizičkih sukoba sa policijom i pristalicama SNS koji bi bili uvod u “vanredno političko stanje”!

Kako bi realizovali svoj plan, koji je u dokumentaciji do koje je došao Informer složen u šest tačaka, zapadni zvaničnici organizuju i plaćaju nevladine organizacije, ali i anarhističke, levičarske, marksističke, antiglobalističke i sindikalne pokrete.

Levičarske organizacije koje učestvuju u protestima nastoje da radikalizuju proteste u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu, Leskovcu, Priboju i Nišu.

Radi se o esktremnim organizacijama koje se zalažu za širenje socijalnog bunta. To su “Anarhističko-sindikalistička inicijativa”, Revolucionarna socijalistička organizacija “Marks 21”, Libertarijanski pokret “Libek”, Antiglobalistički pokret “Bez granice”, pokret “Levi samit Srbije”, Udruženi sindikati “Sloga”, NVO “Moja inicijativa”… Ideja jeste da inicijative “Ne da(vi)mo Beograd” i “Podrži RTV” prerastu u građanski i studentski pokret, stoji u tajnoj dokumentaciji organizatora protesta, a do koje je došla redakcija Informera.

Ovaj plan kao ključni cilj navodi nasilno zauzimanje institucija, pa čak i sukobe s MUP i pristalicama SNS.
Atmosfera na protestima treba da ima borbeni karakter jer dosadašnji protesti nisu pretnja.

Zauzimanje trga, gradilišta, institucije ili blokiranje saobraćaja bi privuklo podršku i angažman, posebno među mladima, doslovce piše u dokumentaciji u kojoj se navodi i da se protesti i pokušaj izazivanja haosa u Srbiji finansiraju preko nemačkih fondacija “Roza Luksemburg” i “Šuler Helfen Leben”, koje služe samo kao paravan za novac Džordža Soroša i fondacije Rokfeler!

protest-ne-davimo-beograd 1

Sve ovo organizuju Devenport i Skot, koji sad već i lično učestvuju u pokušaju radikalizacije protesta. Akcije se planiraju i u njihovim ambasadorskim kabinetima, a vođe skupova im podnose detaljne izveštaje… – prenosi naš izvor.

U izveštajima do kojih smo došli navodi se da su se u ovaj “projekat” aktivno uključili i Iljir Gaši iz Fondacije “Jovan Ćuruvija”, Borka Pavićević iz Centra za kulturnu dekontaminaciju, Nemanja Nenadić iz Transparentnosti Srbija, Vukašin Obradović iz NUNS, pa čak i glumci Branislav i Sergej Trifunović, novinari Zoran Kesić, Tamara Skroza, Antonela Riha…

Instrumenti Zapada

Komentar na ova saznanja juče nismo dobili ni od Devenporta, ni od Skota. Takođe, niko od pobrojanih javnih ličnosti nije hteo da govori na ovu temu.

Na drugoj strani, glavni urednik “Novog standarda” Željko Cvijanović kaže da ovo nije ništa neočekivano.

– Zapad od “nezavisnih” institucija poput zaštitnika građana i poverenika za informacije, kao i od kontrolisanih medija pravi vlast koja nije zavisna od volje građana. Njihov zadatak je pritisak na Vladu, dok je uloga medija da fingiraju javno mnjenje i stvore utisak da je protivljenje Vučiću masovno i da dolazi iz naroda. Sve to ukazuje na skoru eskalaciju protesta – podvlači Cvijanović

protesti 14

Majdan- Ukrajina

Analitičar Dragomir Anđelković ističe da Devenport i Skot podržavaju sve što može da uzdrma vlast.

– Zapad ne voli jake lidere. Jasno je da stranci stoje iza protesta. Među organizatorima i akterima protesta postoje razne grupe, među kojima najviše ima direktnih instrumenata Zapada – zaključuje Anđelković.

Šest tačaka radikalizacije protesta

1. Privlačenje radničke klase: Projekat “Beograd na vodi” treba da bude predstavljen kao loša privatizacija i otimanje javnog dobra kako bi se nezadovoljni radnici privatizovanih i firmi u stečaju pridružili protestima
2. Jačanje socijalnog karaktera: Organizovati i ujediniti proteste prisustvom radnika i sindikata, sa ciljem da se prikaže kako nijedna vlada od 2000. nije bila sposobna. Ključni elementi: privatizacija, direktne strane investicije, korupcija najvišeg nivoa vlasti i osiromašenje građana
3. Podrška studenata u Beogradu: Povezivanje borbe protiv korupcije sa radničkom klasnom borbom i protivljenjem studenata protiv predloga novog Zakona o visokom obrazovanju
4. Radikalizacija protesta: Građanski protesti treba da predstavljaju pretnju, da iskažu bes građana koji će vlast naterati na popuštanje. Atmosfera na protestima treba da ima borbeni karakter, jer dosadašnji protesti nisu zapretili nekome. Masovnost protesta neće uticati na efektivnost ako ne bude bilo radikalizacije
protesti- demonstracije- srbija

5. Odbrana javnog dobra kroz okupaciju javnog dobra: Zauzimanje lokacije od javnog značaja (trga, gradilišta, institucije) ili blokiranje saobraćaja jer bi to privuklo podršku i angažman, posebno među mladima
6. Apolitičnost i odgovornost: Bez obzira na pojedinačno prisustvo političara, protesti moraju da zadrže socijalni karakter. Ne postoji opozicija sposobna da uspešno vodi organizovano građane i radnike

Vučić: Zapad plaća sve koji pljuju Vladu!

Mandatar Aleksandar Vučić izjavio je juče da to što Zapad finansira organizatore protesta “Ne da(vi)mo Beograd” i “Podrži RTV” nije ništa novo, ali i da on ne strahuje o toga jer ima podršku naroda.
– Finansiraju mnoge organizacije, pa šta? To sam preboleo još pre tri godine. Tada sam se prvi put i uzbudio što ne finansiraju Vladu. A onda sam shvatio da finansiraju svakog ko će da izgovori lošu reč o Vladi… Evo, i u Brazilu koriste istu patku kao kod nas! Svejedno, šta god da rade, kako god da rade, nemam problem. Građani su pokazali šta misle o tome i koliko im je stalo do istine… – istakao je Vučić.
Upitan za komentar povodom toga što je Brisel organizovao sastanak “top-urednika” iz Srbije, među kojima se nalazi i Ratko Femić, glavni urednik reketaškog “Kurira”, koji ga je lažno optužio da je mafijaš, Vučić je podvukao da ga za to nije briga:
– Možda i oni u Briselu misle da sam davao nekom u podrumu 110 maraka, iako ne pamtim da išao u bilo kakav podrum. Problem je kad na ovaj način pokušavate da rušite onoga koji se toga ne plaši. E, to im je najveći problem!

(Tanjug,Informer,B92)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …